Belgian Boat Show gaat door met nieuwe organisator

Belgian Boat Show Nieuwpoort

Uit goede bron vernemen we dat een aantal medewerkers van de Belgian Boat Show initiatief hebben genomen om na het faillissement van het evenementenbureau Conceptum verder te werken onder een nieuwe bedrijfsnaam: Befairs.

Befairs wordt vertegenwoordigd door één zelfstandige en zal samen met de voormalige medewerkers de Belgian Boat Show (Float en Indoor) blijven organiseren. Het zal weliswaar niet evident zijn want eventuele nieuwe Corona maatregelen blijven harde toekomstperspectieven overschaduwen.

Volgens onze bron zijn de meeste reacties uit de watersportsector wel positief over het nieuwe initiatief.

De overdracht formaliteiten zoals de afkoop van de naam bij de Curator zijn bezig en zullen binnenkort afgerond worden. Daarna kan de Belgian Boat Show website aangepast worden volgens de nieuwe entiteit.

Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort  van 16 t/m 18 oktober

De Belgian Boat Show Float gaat dit jaar door in de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en heeft plaats op 16, 17 en 18 oktober ek. 

De organisatie zal alles in het werk stellen om de maatregelen i.v.m. de Covid 19 situatie op te volgen. Daarom komt er een tent met daarin de standen van diensten, toebehoren zoals zeilen, motoren, watersportuitrusting of kleding; de aanbieders van opleiding en vaarvakanties en veel meer.

Trailerbare boten worden op de wal naast deze tent worden getoond. Uiteraard komt er een bewegwijzerde route over de steigers in de haven waaraan zowel nieuwe kajuit zeiljachten als tweedehands boten instapklaar zullen aangemeerd liggen. 

Belgian Boat Show

Indoor Belgian Boat Show terug naar Mechelen

De Belgian Boat Show organisatie overweegt om de volgende Indoor Belgian Boat Show die in februari 2021 zou moeten plaatshebben te verplaatsen naar 2022. Ook de locatie zou verhuizen naar de Nekkerhal in Mechelen. Goed bereikbaar en centraal tussen de steden Gent, Antwerpen en Brussel. 

Mechelen is niet nieuw voor de Belgian Boat Show. De initiatiefnemers van het eerste uur van Boat Belgium organiseerde in de beginperiode hun evenement in de Mechelse Nekkerhal.

Als alternatief voor de watersport en pleziervaartexposanten is er de ‘Vakantie te Water’ zone op het Vakantiesalon Antwerpen, dat van 21 tot 24 januari 2021 zal plaatshebben in de Antwerp Expo.

Reacties of commentaar?

Wil u na het lezen van dit Belgian Boat Show bericht een reactie plaatsen of heeft u commentaar dan kan dat heel gemakkelijk via onze Facebook fanpagina. De organisatie leest mee.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: