VIDEO: Italianen winnen de PRADA CUP en gaan door naar de America's Cup

Luna Rossa Prada Pirelli team PRADA CUP

Het Italiaanse Luna Rossa Prada Pirelli team zeilde vandaag naar de overwinning in de PRADA Cup Finale, de Champagne vloeide gretig.

De Italianen wonnen de serie met 7-1 van INEOS TEAM UK en gaan nu door naar de America's Cup Match tegen titelverdediger Emirates Team New Zealand. Het ultieme doel voor de Italianen waar ze al vier jaar naartoe werken.

Luna Rossa Prada Pirelli was vandaag weer heer en meester over het Britse team INEOS TEAM UK. De lichte condities met maximaal 12 knopen wind bleken vandaag weeral goed in het voordeel te zijn van de Italianen.

Champagne vloeit gretig over Luna Rossa Prada Pirelli team

Dit is de tweede keer, na zes pogingen, dat Luna Rossa Prada Pirelli opgenomen wordt in de exclusieve lijst van slechts 36 uitdagers in 170 jaar tijd die de America's Cup hebben gehaald.

Net als 21 jaar geleden zal de titelverdediger Emirates Team New Zealand het op de Hauraki Golf opnemen tegen Luna Rossa Prada Pirelli om uit te maken wie de oudste trofee in de internationale sport zal winnen: de America's Cup!

Herbekijk in de actiebeelden (0:0:59):

 

Herbekijk hier de LIVE stream van race 7 & 8 (3:02:11):

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: