Isaura Maenhaut en Anouk Geurts net naast het 49erFX podium op Trofeo Princesa Sofía

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

De “51ste Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca is vandaag op zijn einde gelopen. In de eerste grote race sinds de covidperiode, stonden er meer dan 700 deelnemers aan de start.  De hele week kampten onze atleten met een strakke wind, die ervoor zorgde dat het een heel zware week werd. Desondanks wisten de Belgische atleten goed te presteren.

Het 49erFX team kende een heel goede week. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts haalden een hoog niveau in hun races en startten als 3de aan de medal races. Ondanks hun mooie parcours, werden ze vandaag 8ste en eindigden ze zo op de 4de plaats. Dit op slechts 2 punten van het Italiaanse duo Jana Germani & Giorgia Bertuzzi die 3de eindigden.  

In de ILCA 6 kwamen Emma Plasschaert en Eline Verstraelen aan de start. Emma zeilde een relatief constante week en kon zich vandaag plaatsen voor de medal races. Daar werd ze knap 5de. In het algemeen klassement kwam ze zo op een 8ste plaats te staan op 6 punten van de 7de. 

De deelnemende atleten:

Emma Plasschaert en Eline Verstraelen kwamen aan de start van de ILCA 6. Eline eindigde gisteren op de 54ste plaats. 
William De Smet kwam in actie in de ILCA 7. Hij sloot de week af op de 30ste plaats. Ook Wannes Van Laer (FFYB) deed deze week mee. Hij strandde op de 23ste plaats.
Arthur De Jonghe en Jan Heuninck nemen deel in de 49er. Zij werden 61ste. Ook Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers (FFYB) namen in deze klasse deel. Zij werden 30ste.   
Thomas Broucke startte in de iQFOIL. Hij werd knap 27ste. 

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: