12 klassieke zeilschepen racen op de Noordzee

Race of the classics

16de Race of the Classics for Young Professionals.Van 18 tot en met 23 oktober nemen young professionals van vooraanstaande Nederlandse bedrijven deel aan de zestiende editie van de Race of the Classics. De 11 teams zeilen verschillende races op klassieke tallships.

'De Rees' vertrekt op woensdag 19 oktober vanuit de Veerhaven van Rotterdam. De bestemmingen van de vloot worden gedurende de Rees bepaald op basis van de wind en stromingen. Het ultieme doel is de oversteek naar Engeland maken. Op zondag 23 oktober meert de vloot aan op de Sumatrakade in Amsterdam.

De deelnemende teams bestaan uit young professionals van ABN Amro, Adyen, Capgemini, Deloitte, Friesland Campina, KPN, NS, Philips, Port of Rotterdam, PostNL, Rabobank. Het 12de schip wordt bemand door de organisatie van de Race of the Classics. Afhankelijk van de wind komt de vloot donderdag 20 oktober aan in Ipswich, Den Helder, Vlissingen of Scheveningen. Op vrijdag varen de schepen weer uit, waarna ze zaterdagmiddag hoogstwaarschijnlijk aanmeren in IJmuiden. Zondag 23 oktober vertrekt de vloot richting Amsterdam, waar de Rees wordt afgesloten met een prijsuitreiking en slotfeest.

Over de Race of the Classics
De Race of the Classics bestaat uit twee edities: een studenteneditie die sinds 1989 in april plaatsvindt en een editie voor young professionals die sinds 2006 in oktober wordt georganiseerd. De deelnemers varen een echte zeilrace met klassieke zeilschepen op de Noordzee. Een van de belangrijkste doelstellingen van Stichting Race of the Classics is het behoud van het varend erfgoed. 

 

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: