Team "YC Monaco 2" wint de 54ste Coup de France

  • Author: Ice
    Date: ma, 22/03/2004 - 02:00

St. TROPEZ (FRA) - Van 19 tot 21 maart werd in de baai van St. Tropez de "Coupe de France gehouden.De deelnemende klassen waren Draak, Melges 24 en Mumm 30. De Monegasken konden dit jaar een sterk team naar voren schuiven met Peter de Ridder (NED) op de Mean Machine (Mumm 30), Philippe Bundle met de firelighters (FRA) op de Direct Flor (Melges 24) en Arnold Heap op de tweede Mean Machine (Draak).

Het team van Peter de Ridder op Mean Machine won ook individueel de Mumm 30 klasse met aan boord Ray Davies (NZL) als tacticus.

Peter de Ridder:
"De competition kwam van twee andere Franse (Tour de France) Mumms ( Défi Partage en Toulon Provence Med). Wij begonnen onze serie met de aftrek (8) i.v.m. een pas na één minuut omgeroepen OCS. M.a.w. dik twee minuten na de rest van de vloot over de startlijn. We waren in staat om terug te komen en nog twee boten in te halen, maar kwamen één kruisrak tekort om binnen de top vijf te finishen."

"De tweede wedstrijddag werd gekenmerkt door een afnemende wind (van ca. 13 knopen tot vrijwel nul aan het eind van de laatste en vierde westrijd van de dag)."

"De laatste dag was er sprake van een milde mistral met uitschieters boven de 25 knopen en bijzonder shiftie aangezien we in de baai van St Tropez zeilden en de bovenboei bijna op de kant lag. Met een 1 en een 2 konden we onze achterstand op de klassementsleider tot dan toe (Défi Partage) wegwerken en met gelijke punten eindigen. Aangezien wij drie maal een 1 hadden gescoord en zij 1 maal wonnen we onze klasse."

Top 3 eindresultaat na 7 reeksen

1 - Yacht Club de Monaco 2 69 pts : Peter de Ridder - Holl (Mean Machine,
Mumm), Philippe Ligot - Fra (Flor Direct Melges), Arnold Tas - Holl (Mean
Machine Dragon)

2 - Yacht Club de France 81 pts : Maxime Lebessou - Fra (Défi Partagé
Mumm), Henri Samuel - Fra (Zig Zag Melges), Jean Breger - Fra (Ulysse
Dragon)

3 - The Really Random Team 82 pts : Fezi Khaleghi Yazdi - Holl (Triple P
Mumm), Quentin Strauss - UK (Gill Melges), Don O'Donoghue (Martin Payne) -
Irl (Sea Bird Dragon)

Mumm 30
1. Mean Machine Peter de Ridder - NED, 5p
2. Défi Partagé Maxime Lebessou - FRA, 15p
3. Toulon Provence, Méditerranée P-Laurent Garnero - FR,21p

Dragon
1. Pistou Jean-Sébastien Ponce - FRA, 22p
2. Tsuica Gérard Blanc - FRA, 22p
3. Sea Bird Don O'Donoghue - IRL, 25p
6. Mean Machine Arnold Tas - NED, 35

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: