5de Charity Cup: Zeilen voor het goede doel

  • Author: Ice
    Date: ma, 02/05/2011 - 09:09

Charity CupOp 27,28 en 29 mei zal voor de 5de keer om de Charity Cup worden gezeild op de Oosterschelde. Stichting Sail4Charity, steunt jaarlijks een ander goed doel. Dit jaar heeft de Stichting gekozen voor Stichting Leef je Droom. Deze biedt jongeren van 18 tot 30 jaar met een levensbeperkende hart- en vaatziekte de mogelijkheid om als bemanningslid deel te nemen aan (meerdaagse) zeilwedstrijden of prestatietochten.

Hiervoor heeft Sail4Charity met behulp van sponsors, donateurs en vrijwilligers een aangepast zeiljacht gebouwd. Zij willen deze bijzondere groep jongeren motiveren hun grenzen te verkennen en te verleggen. Door ze zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen mee te geven leren ze deze jongeren vooral te kijken naar hun mogelijkheden, in plaats van naar hun beperkingen.

De Charity Cup viert haar eerste lustrum mede door steun van een aantal trouwe sponsoren. Grote namen als ABN-AMRO, BISON, lokale Volvo dealer OLOV, DE BERK en BDO steunen als sinds de oprichting dit evenement. Omdat BDO dit als maatschappelijk verantwoord evenement heeft aangemerkt kan er dit jaar op extra ondersteuning worden gerekend.

Op zaterdag en zondag worden wedstrijden gezeild in verschillende klassen. Op deze manier is het een leuk evenement voor zowel de hele familie als de fanatieke wedstrijdzeiler.

Tevens zal er op vrijdagavond, zaterdag en zondag voor -en na de wedstrijden een walprogramma worden aangeboden op het wedstrijdterrein en in de tent aan het Goese Sas. Er zullen dagklassementen en overall klassementen worden opgemaakt, dus kunt u onverhoopt maar 1 dag meevaren dan is deelnemen ook zeer de moeite waard! Op de wal kunt u genieten van o.a live muziek(level 10), een gastlezing over wedstrijdzeilen, een vers zeebanket, saté en worstjes van de bbq, DJ-ee.nl, luchtkussens + speelveldje voor de kinderen, loterij, prijsuitreikingen enz. enz.

Omdat het online inschrijfformulier iets later dan gepland op de site stond krijgen deelnemers nu tot en met 7 mei korting op hun inschrijving. Inschrijven is natuurlijk mogelijk tot op de wedstrijddag(en).

www.sail4charity.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: