Simeon Tienpont wil Volvo Ocean Race starten met slechts zeven bemanningsleden

Volvo Ocean Race boten

Gisteren vloog Simeon Tienpont na het winnen van de arbitragezaak tegen AkzoNobel terug naar Alicante om zijn plek als schipper aan boord terug op te eisen. Hij zou in de arbitragezaak op alle fronten gewonnen hebben.

Gisterenavond en vannacht vonden onderhandelingen plaats tussen Simeon Tienpont en Akzonobel. Akzonobel mag zich niet meer bemoeien met het team en de samenstelling ervan. Simeon Tienpont wil kost wat kost vandaag de Volvo Ocean Race starten.

Ondertussen hebben vier teamleden:  Brad Jackson (NZL) en Jules Salter (NZL), Joca Signorini (BRA) en Mr Kirby (USA) laten weten dat ze niet willen starten met Simeon als schipper. Simeon Tienpont wil nu starten met slechts zeven bemanningsleden waarvan sommige shore team members zijn. Ze zijn gekwalificeerd onder de Volvo Safety and Miles-at-Sea rules en stonden voordien al op de reservelijst. 

Akzonobel probeert nu via de Volvo Ocean Race organisatie te lobbyen om de boot niet in de configuratie van Simeon Tienpont te laten starten omwille van de veiligheid.

Later meer, stay tuned.

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: