Kampioen der kampioenen 2017

Kampioen de kampioenen

Op 18 november wordt op het Galgenweel, de Antwerpse kweekvijver voor het zeilen, de bijzondere zeilwedstrijd Kampioen de kampioenen 2017 gezeild. Het kampioenschap der kampioenen wordt dit jaar uitgevochten in de Snipe klasse onder leiding van de Royal Yacht Club van België (RYCB).

Voor dit unieke evenement zullen een twintigtal competitieve Snipes met bemanning beschikbaar worden gesteld. Afhankelijk van het aantal Belgisch kampioenen wordt er in 1 of 2 pools gevaren. De Snipes worden willekeurig gekozen voor elke start, de eigenaar of de bemanning die door de eigenaar is aangewezen, zal altijd met dezelfde Snipe zeilen. De uiteindelijke kampioen der kampioenen is de beste van de poolwedstrijden en de “Medalrace” die dubbel zal tellen.

snipe zeilen

Onze Belgische kampioenen Yannick Laumans en Dries Crombé zullen tegen elkaar moeten concurreren met de mogelijke optie dat Manu Hens een van hen zal bemannen. Ook Ben Van Cauwenbergh, de Belgische kampioen in Draak, heeft het plezier om nog een keer in de Snipe te zeilen. Wij hopen uiteraard ook Evi Van Acker, onze Belgische trots in Laser Radial klasse, te zien zeilen in de Snipe. De kans is dus reëel dat één van de eigenaars voor haar zal moeten bemannen!

Snipe zeilen Galgenweel

Zet 18 november in je kalender en kom dan naar het Galgenweel in Antwerpen om mee te genieten mee van deze wel héél bijzondere de zeilwedstrijd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: