Zeilwereld neemt zaterdag massaal afscheid van Frans Maas en Freddy Franssens

Frans Maas en Freddy Franssens

Zaterdag 8 juli om 13:30 uur vindt de herdenkingsplechtigheid plaats van jachtontwerper/ scheepsbouwer/ wedstrijdzeiler Frans Maas en bemanningslid en vriend Freddy Franssens. De dienst gaat door in de winterbergingsloods van Breskens Yacht Service.

De locatie van de plechtigheid is dus veranderd naar Deltahoek 26-28 te Breskens. Het online condoleanceregister kan getekend worden op De Nachtzon.

Frans Maas en Freddy Franssens kwamen vorige week zaterdag om het leven toen de kiel van het zeiljacht Capella afbrak tijdens de Light Vessel Race. De 18-jarige zeiler Hannes Goegebeur, die ook aan boord was, wordt nog steeds vermist.

Frans Maas is vooral bekend als jachtontwerper. De ontwerpen van zijn zeiljachten worden in de zeilwereld geroemd om hun kwaliteit en zeilvermogen. De meest bekende ontwerpen van zijn hand zijn de zeiljachten van het type Standfast waar hij verschillende uitvoeringen voor tekende.

Vele zeilers kenden Frans Maas echter als een eenvoudige, goedlachse man die op gezegende leeftijd van 79 nog volop van zijn passie, zeilen, genoot.

Met Frans Maas verliest de zeilwereld niet alleen een bekende zeiler maar ook een legende...

Lees hier het volledige verhaal van het tragische ongeval: Zeiljacht Capella gekapseisd tijdens Light Vessel Race: 2 doden en 1 vermiste

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: