Egon Plovier haalt gouden medaille op WK zeilwagenrijden in Duitsland

Egon Plovier

Op de 12 kilometer lange zandbanken van St. Peter Ording in het uiterste noorden van Duitsland is zopas het WK afgelopen en Egon Plovier uit Oostende kaapte er de hoogste prijs in de snelste klasse.

Er was storm vorige week waardoor 3 dagen niet gezeild kon worden.  Daardoor mocht er weinig fout gaan in de races voor de 155 “piloten” uit 3 continenten. De plaatselijke overheid van de badstad legde bovendien uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen op waardoor de organisatie er niet makkelijker op werd.  
Het is altijd een grote opgave om zonder kleerscheuren uit een strijd te komen waar snelheden van 100 km/u gehaald worden op een oppervlakte die dikwijls met verraderlijke diepe putten bezaaid is. Er was gelukkig enkel wat materiële schade en ook favoriet Ivan Ameele uit Middelkerke had pech.

In klasse 2 moest meervoudig Europees kampioen Henri Demuysere uit De Panne tevreden zijn met brons.
In het landenklassement haalde België 1 x zilver en 2 x brons.
Tegelijkertijd vond  ook het WK voor Kitebuggy plaats op het Waddeneiland Borkum.  En ook daar behaalde België met David Van Boven een uitstekend resultaat met een 2e plaats.

Egon Plovier

Foto: Egon Plovier in het midden

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: