Winterwedstrijd Drimmelen: spanning en stevige wind

Winterwedstrijd Drimmelen

Zondag vier februari was een belangrijke zeildag in de winterserie te Drimmelen. Met nog twee wedstrijden te gaan konden de teams bij een goed resultaat al voorselecteren op overall podium plaatsen. Alleen in de J/22 klasse is dit ook daadwerkelijk gebeurd. In de andere klassen hebben de nummers twee en drie zodanig goed gezeild dat de spanning blijft tot het einde.

Is wedstrijdzeilen leuk wanneer het tijdens de start hagelt, er een stevige en vlagerige wind staat, en dat alles bij slechts een paar graden Celcius boven nul?  Jazeker, zelfs de toer-wedstrijdklasse, de vrije jongens genaamd in Drimmelen, werd vandaag vertegenwoordigd door 23 sportieve schippers met hun bijbehorende gevarieerde vloot. Breedtesport in optima forma. De Friendship 22 Strûzer van Jack de Been is zo'n voorbeeld, dit oer Hollandse ontwerp trotseerde de stevige wind en wist na tijdcorrectie zelfs eerste te worden. Een mooi resultaat. Ook de Fast Too van Kees Horrevoets en de Optima 92 Bommelaar van Ben van Oorschot presteerden optimaal in de wisselende omstandigheden. Een ander mooi voorbeeld zijn de Sun 2500 Out of Bounds en de First 211 Yellow Weasel, die na bijna twee uur varen, in elkaars kielzog over de lijn voeren. De opvallend gekleurde First werd gevaren door dagsponsor Frans van Oorschot van Dior.

De sportboot klasse had vandaag beslist kunnen worden ware het niet dat de zeer sterk zeilende NeXt LeVel, door twee eerste plekken, de achterstand op de Friends terug heeft gebracht tot slechts 1 punt. Die komende twee wedstrijden moet er dus nog zeer geconcentreerd gevaren worden door deze teams. In de J/22 klasse lijkt de voorsprong van de Ranger van Michiel Eijsink, door de twee paaltjes van vandaag, wel al beslissend. Alleen eerste plekken van de Gap en pech bij de Ranger kunnen nog voor veranderingen zorgen.

In de orc klasse werd een stevige robbertje gezeild vandaag. Bij de start zat iedereen elkaar al op de hielen, bij de eerste bovenboei was het dan ook echt raak. De J-92 Jinx van Luc Oomen raakte dwars de boei en moest een strafrondje varen en de J-35 JanBoel had later problemen met zijn code zero in combinatie met de toegenomen wind.  De Olympia (een Bavaria 42) profiteerde hiervan en rukte op naar een tweede plek in het veld totdat hier de genua val defect raakte en de boel naar beneden kwam. Ook de voorop liggende Archambault 31 Csi Rakker had daarvoor al wat ongecontroleerde momenten meegemaakt met de genaker. De Olympia kwam in het veld weer terug en wist toch nog voor de Slartibartfast te finishen op gezeilde tijd. De Janboel finishte hiervoor als tweede achter de Csi Rakker, die vandaag eerste werd. Beiden behaalden dit resultaat ook na tijdscorrectie, de Farouche werd uiteindelijk op gecorrigeerde tijd derde. De orc klasse is dus nog volop in afwachting van de komende wedstrijden op 4 en 25 maart omdat de Csi Rakker en de JanBoel op een gedeelde eerste plek overall staan in de ranglijst na vandaag. De goede geoliede organisatie staat dan ook weer klaar om de zeilsport te promoten en te bedienen. Waarvan akte.

Tekst: Theo Bakker
Foto: Team Winterwedstrijden Drimmelen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: