Sleepboot sloopt zeiljacht

Gesloopt zeiljacht

Heb je je ooit afgevraagd wat er zou gebeuren als je ‘nachts te dicht achter een sleepboot passeert en tegen zijn sleeplijn vaart? Zo’n ongeval gebeurde onlangs op tien zeemijl afstand van de Afrikaanse oostkust.

Een solozeiler herkende blijkbaar de navigatieverlichting en combinatie met de sleep niet. De sleepboot was goed verlicht maar zoals zo vaak gebeurt was de navigatieverlichting op het gesleepte vaartuig zo zwak dat het niet te zien was voordat het te laat was.

Toen het zeiljacht tegen de sleeplijn knalde brak de mast onmiddellijk.

Mast gebroken

De eigenaar van de zeilboot is er zeker van dat hij het ongeval overleefde dankzij traditionele en solide constructie.

Boeg beschadigd zeiljacht

De sleepboot verzekeraar heeft de schade ondertussen geïnspecteerd en weigert  te betalen. Volgens hen zijn beide kapiteins van zowel de sleepboot als het zeiljacht in gebreke.

Tijd voor een advocaat voor deze zwakke zeegebruiker?

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: