Franse zeiler sterft nadat zeiljacht kapseist voor de kust van Sardinië

Gekapseisd zeiljacht

Afgelopen zondag 21 april kwam een Franse zeiler om het leven nadat zijn zeilboot voor de kust van het Italiaanse eiland Sardinië kapseisde. De Italiaanse kustwacht vond het lichaam van de Fransman uiteindelijk op een nabijgelegen rotsachtig rif.

Zijn vrouwelijke metgezel overleefde de schipbreuk en werd samen met hun hond in veiligheid gebracht. De zeilboot probeerde te schuilen in de kleine haven van Sardinië vanwege het extreem slechte weer.

Beneteau Oceanis 393 gekapseisd

Het schip, een Ocean 393 clipper kapseisde niet ver van de haveningang en gooide de twee inzittenden een man en een vrouw, overboord. Volgens lokale bronnen waarschuwden getuigen de redders die erin slaagden de Franse vrouw uit het water te halen. De man werd niet onmiddellijk gevonden.

Franse zeiler sterft
 
Volgens een eerste onderzoek naderde het echtpaar met de 12 meter lange zeilboot de haven van Corallo en probeerden ze binnen te lopen. Plotseling helde de boot aan één kant te ver over en begon water te maken. De man probeerde het probleem op te lossen, maar viel daarbij in het water. De vrouw en de hond slaagden erin om weer aan boord te komen en werden enkele minuten later gered door het personeel van de jachthaven van Villaputzu met een rubberboot.

Reddingsdienst

Reddingsdienst
Volgens het Italiaanse persbureau ANSA stond zondag een stevige wind aan de Zuidkant van het eiland.  De zeilboot kapseisde toen het naar de haven terugkeerde nadat de weersomstandigheden verslechterden.

Elders in Zuid-Italië veroorzaakten de door de wind geteisterde wateren de annulering van verschillende ferry routes tussen Sicilië en de Eolische eilanden, waardoor bewoners en toeristen op de archipel kwamen vast te zitten.

Bronnen: citynews1130.com en sosailize.net

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: