VIDEO: Zeiljachten in Oostende bedolven onder een dikke laag zand door storm Odette

Oostende RNSYC Royal North Sea Yacht Club

De hevige windstoten van storm Odette hebben heel wat schade veroorzaakt. In Zeebrugge werden windstoten gemeten van 115 km per uur, in Koksijde van 108 km per uur en in Oostende 101 km/h.

Enkele zeiljachten die nog in de jachthaven van de Royal North Sea Yacht Club te Oostende lagen werden volledig bedolven onder een dikke laag zand. Het zand zit werkelijk overal: kuip, genuarails, overloop, lieren,...

Royal North Sea Yacht Club RNSYC

In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen een aantal boten in de Royal North Sea Yacht Club (RNSYC) te Oostende ook zware schade op.

Zware schade storm Odette

In de Royal Yacht Club Oostende (RYCO) zonken enkele pontons.

Royal Yacht Club Oostende (RYCO)

Ook de steigers bij VVW Blankenberge konden de stormwind niet weerstaan.

VVW Blankenberge

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst - VBZR druk in de weer om ergere schade te voorkomen bij VVW Blankenberge.

Steiger VVW Blankenberge

Vele landvasten braken door en in onderstaande video zie je de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst aan het werk hoe zij verschillende zeiljachten redden.

Ondertussen op het strand in Duinbergen / Knokke bij de Royal Belgian Sailing Club (RBSC).

RBSC

We danken Jonas Pluym voor het inzenden van de foto helemaal boven.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: