Winterserie 2022/2023 Drimmelen gaat van start

winterserie Drimmelen

Op zondag 6 november 2022 zal de 46e winterserie in Drimmelen weer van start gaan. Nieuw is dat er ook een ORC Double Handed Klasse gevaren kan worden voor de sportieve teams onder de zeilers.  Echter net zoveel plezier beleven de winterzeilers met hun cruisers in de SW-klassen. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor dit toegankelijke en gezellige evenement, tevens zijn voordelige winterplekken beschikbaar voor de deelnemers aan deze winterserie.

Zoals vanouds betreft het een goed georganiseerde serie met een ervaren organisatie waarbij sportiviteit en veiligheid een hoge prioriteit hebben. Na de wedstrijd is er sprake van de Brabantse gezelligheid in de kantine van WSV Biesbosch te Drimmelen. Het vaargebied is wisselend op de Amer en de Merwede en vertaalt zich door de veel verschillende koersen om te zeilen, daarbij is een extra dimensie de stroming. Het is eigenlijk nooit saai om te zeilen aan de randen van de Brabantse Biesbosch.

Tevens kenmerkt de serie zich door het breed scala aan deelnemers tussen meestal de 20 en 40 ft verdeeld over diverse klassen: ORC, ORC DH, sportbootklassen (Spinnaker en Gennaker klasse) en twee toerklassen die varen onder SW rating. Tot en met de 45e editie is er dus ook altijd sprake geweest van goed gevulde startvelden met veel steeds terugkerende deelnemers, ook u kan overigens nog meedoen aan de 46e editie. Informatie vind je hier

Data programma winterwedstrijden op de volgende zondagen 2022 - 2023:

WW1 -   6 november
WW2 - 27 november
WW3 - 18 december
WW4 - 15 januari
WW5 - 29 januari
WW6 - 12 februari
WW7 -   5 maart 
WW8 - 26 maart

Op de afsluitende zondag is er altijd sprake van een rondvaarboot voor toeschouwers en een spetterend afsluitfeest welke wordt gesponsord door de serie sponsors. Ben u een nieuwe deelnemer dan zal de organisatie u verwelkomen en wegwijs maken in deze lang lopende winterserie.

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: