Elvstrøm Sails eXRP - EKKO zeilen ontvangen speciale erkenning duurzaamheid

Elvstrøm Sails eXRP - EKKO zeilen

Elvstrøm Sails eXRP - EKKO cruising laminaat zeilen ontvangen een "Speciale Erkenning Duurzaamheid" tijdens De European Yacht of the Year Award. 

De European Yacht of the Year Award komt in onze branche waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een Oscar. Oorspronkelijk werd de prijs geïnitieerd door het Duitse toonaangevende tijdschrift YACHT en voor het eerst gepresenteerd op boot Düsseldorf 2014. Vandaag de dag vormen 12 van de toonaangevende jachttijdschriften uit heel Europa de jury.

Elvstrøm Sails ontvangt een "Speciale Erkenning Duurzaamheid" | eXRP - EKKO

Elvstrøm Sails mocht dit jaar een speciale vermelding tijdens de European Yacht of the Year 2022 verkiezing in ontvangst nemen voor het eXRP EKKO cruising laminaat.

Flemming Christensen, R&D Manager, Elvstrøm Sails zegt daarover het volgende: 

“Bij Elvstrøm Sails volgen we de nominatie en prijsuitreiking altijd op de voet. Dit jaar zelf in het zonnetje gezet worden is een sensatie! We hebben hard gewerkt aan een groenere agenda, en het lanceren van zeilen gemaakt van gerecycleerde materialen is een van onze strategische doelen binnen onze hele benadering van duurzaamheid, die we EKKO noemen.”

"De eerste tests die we met het eXRP-laminaat hebben gedaan, waren zeer overtuigend. Het materiaal bleek zeer vormstabiel te zijn zonder echt optisch verschil met andere laminaten gemaakt van maagdelijk materiaal. Toen we werden uitgenodigd om het materiaal in La Rochelle te testen op één van de genomineerde jachten, waren we blij en verheugd dat we de test konden doen op de Dufour 470, die genomineerd was in de Family Class. Hartelijk dank aan de jury voor deze geweldige kans om een groenere optie aan de wereld te laten zien!”

https://elvstromsails.com/sustainability

Ongeëvenaarde exposure

Het proces tot aan de uiteindelijke nominatie is vrij uniek. Redacteuren en testexperts komen samen om de kandidaten te nomineren en alle boten/producten meerdere dagen achter elkaar tijdens gezamenlijke proefvaarten aan de tand te voelen - een ongeëvenaarde exposure die ervoor zorgt dat alleen beproefde en geteste modellen aanspraak kunnen maken op de felbegeerde trofee.

Auteur:

  • Adverteerder

Voor u geselecteerd: