Twee keer goud voor Nederlandse zeilers op het WK 49er zeilen

Bart Lambriex, Floris van de Werken, Odile van Aanholt en Annette Duetz

Op het wereldkampioenschap skiff zeilen in Halifax Canada pakken zowel de mannen als vrouwen het goud. Bart Lambriex en Floris van de Werken, die hun titel met succes verdedigen, verzekeren zich al van het goud, met de medalrace nog te gaan. Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben aan een derde plaats in de medalrace genoeg om hun Zweedse belagers van zich af te houden. Van Aanholt was verdedigend wereldkampioen met voormalig partner Elise de Ruijter. Sinds dit voorjaar zeilt zij met de ervaren Annette Duetz.

Catamaranzeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer eindigen op een hele belangrijke achtste plaats in de Nacra17. Met dit resultaat voldoet het team aan de eis voor een NOC*NSF A-limiet.

‘Het is gelukt en we zijn supertrots’

Team Van Aanholt en Duetz: “Er staan hier twee hele blije wereldkampioenen met de Nederlandse vlag! Het was nog spannend. We hadden geen geweldige race vanmorgen, dus er waren weinig punten tussen ons en de Zweden. We moesten de laatste medalrace echt nog ons best doen. Dat is gelukt, we hebben een hele goede race gevaren en we zijn supertrots. En ook de prestatie van de mannen vinden we geweldig. Kortom, we zijn ontzettend blij en hebben veel zin in de toekomst.”

Odile van Aanholt en Annette Duetz

‘Misschien wel de allerbeste week uit ons leven gezeild’

Team Lambriex en Van de Werken: “Een fantastische dag. Misschien wel de allerbeste week uit ons leven gezeild. Vorig jaar wereldkampioen en nu de titel verdedigen, dat is natuurlijk geweldig. We hadden deze week een hele mooie basis neergezet, vandaag was het afronden. Het was niet heel spannend meer, maar eigenlijk was deze luxepositie alleen maar goed. We hebben een onwijs gave week gehad, er echt van genoten. We zijn super gelukkig. Ook nog dank aan het gastgezin waar we deze week mochten verblijven. Zij waren ongekend gastvrij en we zijn daar enorm goed verzorgd.”

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: