Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Colin Archer Memorial Race (CAMR)

13 juli - 17 juli

€325
Colin Archer Memorial Race

De Colin Archer Memorial Race is een zeilevenement ter ere van de beroemde Noorse scheepsbouwer en zeiler, Colin Archer. Colin Archer is bekend voor het ontwerpen van zeer zeewaardige boten en zijn nalatenschap heeft een diepgaande invloed gehad op scheepsbouw en zeilen.

De race wordt meestal eens in de twee jaar gehouden en begint in Lauwersoog, Nederland, en eindigt in Larvik, Noorwegen, de geboorteplaats van Colin Archer. De route neemt de deelnemers mee over de Noordzee, een traject dat niet alleen een test is van zeilvaardigheid, maar ook van uithoudingsvermogen en navigatievaardigheden, gezien de wisselende weersomstandigheden en zeecondities die typerend zijn voor dit gebied.

De Colin Archer Memorial Race is niet alleen een eerbetoon aan een iconische figuur in de zeilgeschiedenis, maar brengt ook zeilers samen in een gemeenschap die een passie deelt voor het avontuur en de uitdagingen die het zeilen op open zee biedt. Het evenement is een viering van de maritieme traditie en biedt deelnemers de kans om de duurzaamheid en de prestaties van hun schepen te testen over een veeleisende en iconische route.

De race trekt een divers veld van deelnemers aan, variërend van ervaren oceaanzeilers tot enthousiaste amateurs, en zorgt voor een competitieve maar ook collegiale sfeer waar de liefde voor zeilen en maritieme traditie wordt gevierd.

Kortom, de Colin Archer Memorial Race is meer dan een zeilrace; het is een levendige herdenking van een rijke maritieme geschiedenis en een uitstekende gelegenheid voor zeilers om de traditionele oversteek van Nederland naar Noorwegen te ervaren in de geest van avontuur en zeemanschap dat Colin Archer belichaamde.

Gegevens

Begin:
13 juli
Einde:
17 juli
Kosten:
€325
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.camr.nl/

Organisator

Stichting Colin Archer Memorial Race
E-mail
wedstrijd@camr.nl

Overige informatie

Wedstrijdklassen
ORC, IRC, Doublehanded, Ongemeten

Locatie

Lauwersoog
Noordergat 1
Lauwersoog, 9976 VR Nederland
+ Google Maps

Indien uw zeilevenement nog niet opgenomen is in onze zeilkalender, dan is contact opnemen met ons de snelste en meest efficiënte manier om zeilwedstrijden toe te voegen. Ook lezingen en andere evenementen over wedstrijdzeilen zijn van harte welkom.

ClubRacer. Elke dag zeilnieuws. Mis niks!

Selecteer lijst(en):

© ClubRacer 2023. Op alle ClubRacer zeilnieuws en media rust uiteraard copyright. Een link plaatsen naar een bericht mag altijd. Wil je een bericht, afbeelding of video gebruiken, contacteer ons.

ClubRacer gebruikt de SEO diensten van online marketingbureau Lucky Cookie.

Adblock Detected

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker extensie van uw browsers uit te schakelen voor onze website.