Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DRHEAM-CUP / GRAND PRIX DE FRANCE DE COURSE AU LARGE

11 juli - 21 juli

LA DRHEAM-CUP

Sinds de lancering in 2016 door Jacques Civilise, is de LA DRHEAM-CUP / GRAND PRIX DE FRANCE DE COURSE AU LARGE uitgegroeid tot een prominente zeilrace. Met een stijgend aantal deelnemers bij elke editie en een groeiende reputatie die de Franse kusten overschrijdt, trekt het evenement nu internationale teams aan. De Franse Zeilfederatie (FFVoile) heeft deze race, die elke twee jaar plaatsvindt en afwisselt met de Rolex Fastnet Race, terecht op haar kalender gezet.

De thuisbases, Cherbourg-en Cotentin en La Trinité-sur-Mer, vormen een prachtige achtergrond voor deze race. Jacques Civilise en zijn team hebben ervoor gezorgd dat de race een vast onderdeel is van de FFVoile-kalender. Alle klassen genieten van hun deelname, bevestigt Marc Bouvet, hoofd van de Jachtdivisie van de FFVoile.

LA DRHEAM-CUP is ook een belangrijk onderdeel van de UNCL-kalender, en in 2024 is het opnieuw opgenomen in het Kanaal/Atlantische IRC Kampioenschap. Géry Trentesaux, voorzitter van de Race-divisie, ziet het als een Franse variant van de Rolex Fastnet Race, met verschillende parcours voor elke klasse. Het evenement is populair onder zeilers, vooral onder Britse deelnemers die het hebben opgenomen in het RORC-kampioenschap.

In 2024 wordt het internationale bereik van LA DRHEAM-CUP bevestigd, aangezien het deel uitmaakt van het jaarlijkse kampioenschap van de Royal Ocean Racing Club en de tweede etappe is van de IRC Double European Championships, volgend op de Cowes-Dinard-St Malo. Verschillende klassen, waaronder de Multi 2000s, Figaro Beneteau 3s, en de Class40s, hebben het al op hun kalender staan. De race zal deel uitmaken van de Europese Trofee 2024, samen met de Spi Ouest-France, Armen Race en CIC Normandy Channel Race.

De editie van 2024 markeert ook een belangrijk treffen voor het eerste seizoen van de nieuwe Sun Fast 30 One Design, met een aparte ranking voor hen. Er zijn genoeg redenen om deel te nemen aan de vijfde editie van La DRHEAM-CUP / GRAND PRIX DE FRANCE DE COURSE AU LARGE. Inschrijvingen openen op 2 januari van het nieuwe jaar!

Gegevens

Begin:
11 juli
Einde:
21 juli
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://drheam-cup.com/

Organisator

Yacht Club de Cherbourg
Telefoon
+33 2 33 94 28 05
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

Wedstrijdklassen
IRC, Eenheidsklassen

Locatie

Cherbourg
Quai de Misaine
Cherbourg-en-Cotentin, 50100 Frankrijk
+ Google Maps

Indien uw zeilevenement nog niet opgenomen is in onze zeilkalender, dan is contact opnemen met ons de snelste en meest efficiënte manier om zeilwedstrijden toe te voegen. Ook lezingen en andere evenementen over wedstrijdzeilen zijn van harte welkom.

ClubRacer. Elke dag zeilnieuws. Mis niks!

Selecteer lijst(en):

© ClubRacer 2023. Op alle ClubRacer zeilnieuws en media rust uiteraard copyright. Een link plaatsen naar een bericht mag altijd. Wil je een bericht, afbeelding of video gebruiken, contacteer ons.

ClubRacer gebruikt de SEO diensten van online marketingbureau Lucky Cookie.

Adblock Detected

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker extensie van uw browsers uit te schakelen voor onze website.