Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dover Strait Race: Oostende – Ramsgate – Oostende

9 mei - 11 mei

Dover Strait Race: Oostende Ramsgate

De Dover strait Race of beter gezegd deOostende-Ramsgate-Oostende wedstrijd is een zeilrace die deel uitmaakt van het Open Noordzee Kampioenschap en staat bekend om zijn avontuurlijke karakter en sportieve uitdaging. Deze race, georganiseerd door de Royal North Sea Yacht Club Oostende, vindt jaarlijks plaats en verbindt Oostende in België met Ramsgate in het Verenigd Koninkrijk. De race staat open voor verschillende soorten zeilers, van doorwinterde wedstrijdzeilers tot recreatieve zeilers en gelegenheidsracers.

Het programma omvat onder meer een briefing en ontbijt voorafgaand aan de race, gevolgd door de eigenlijke race van Oostende naar Ramsgate en terug. Deelnemers krijgen een tracking toestel mee voor verhoogde veiligheid en om het thuisfront de race te laten volgen. De race benadrukt ook de jeugddeelname door extra bemanningsgewicht toe te staan voor jongeren aan boord. De vereiste uitrusting voor deelname moet voldoen aan de Offshore Special Regulations Categorie 3, inclusief het hebben van een reddingvlot en een EPIRB of minstens één PLB.

Naast de zeilactie op het water wordt er ook gezorgd voor sociale activiteiten, zoals diners en ontbijten in de Royal Temple Yacht Club en de Royal North Sea Yacht Club.

Deze wedstrijd wordt gewaardeerd voor de goede mix van sportiviteit, competitie en sociale interactie, waardoor het een aantrekkelijk evenement is voor zeilers uit België, Nederland en Frankrijk. De nadruk ligt niet alleen op de competitie maar ook op het bevorderen van de zeilsport en het bieden van een plezierige ervaring voor iedereen die deelneemt.

Gegevens

Begin:
9 mei
Einde:
11 mei
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Royal North Sea Yacht Club
E-mail
regatta@rnsyc.be
Bekijk de site van Organisator

Overige informatie

Wedstrijdklassen
IRC, CR

Locatie

Royal North Sea Yacht Club
Montgomerykaai 1
Oostende, 8400 België
+ Google Maps

Indien uw zeilevenement nog niet opgenomen is in onze zeilkalender, dan is contact opnemen met ons de snelste en meest efficiënte manier om zeilwedstrijden toe te voegen. Ook lezingen en andere evenementen over wedstrijdzeilen zijn van harte welkom.

ClubRacer. Elke dag zeilnieuws. Mis niks!

Selecteer lijst(en):

© ClubRacer 2023. Op alle ClubRacer zeilnieuws en media rust uiteraard copyright. Een link plaatsen naar een bericht mag altijd. Wil je een bericht, afbeelding of video gebruiken, contacteer ons.

ClubRacer gebruikt de SEO diensten van online marketingbureau Lucky Cookie.

Adblock Detected

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker extensie van uw browsers uit te schakelen voor onze website.