Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 26 oktober 2018
Fritz Buyl

Herfst! Na de passage van een koufront wordt dit weekend koude, polaire en onstabiele lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 oktober 2018
Fritz Buyl

Alweer een rustig en zonnig weekend. Het hoog der Azoren blijft onze weerkaarten bepalen.  

Weerkaart vrijdag 12 oktober 2018
Fritz Buyl

Een weekend met 2 gezichten. Zaterdag 13 oktober ’18 beleven we nog eens een stukje nazomer maar zondag 14 oktober ’18 doet de herfst zijn intrede.

Weerkaart vrijdag 5 oktober 2018
Fritz Buyl

Nog maar eens een zonnig weekend dankzij het volgende hogedrukgebied, al krijgen we zaterdagavond 6 oktober ’18 een onstabiel intermezzo door de passage van een golvend front.

Weerkaart vrijdag 28 september 2018
Fritz Buyl

Nog maar eens een zonnig weekend dankzij het volgende hogedrukgebied dat boven onze streken komt te liggen.

Weerkaart vrijdag 21 september 2018
Fritz Buyl

Het wordt een meteorologisch interessant weekend. Al gans de week zijn de ogen gericht op de passage van een stormdepressie op zondag 23 september ’18. Een stormkern boven de noordelijke Noordzee trekt vandaag vrijdag 21 september 2018 verder richting Scandinavië.

Weerkaart vrijdag  7 september 2018
Fritz Buyl

Morgen zaterdag 8 september ’18 krijgen we een voorproefje van de herfst maar een opbouwende hogedrukzone boven Frankrijk zorgt voor een mooie dag op zondag 9 september ’18.

Weerkaart vrijdag 31 augustus 2018
Fritz Buyl

Nazomer. Dit weekend komen we onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied dat zich opbouwt boven de Noordzee en Scandinavië.

Weerkaart vrijdag 24 augustus 2018
Fritz Buyl

Het kan niet altijd zomer zijn. Op de oostelijke flank van een Atlantisch hoog wordt via een NW-lijke stroming frisse en onstabiele lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 17 augustus 2018
Fritz Buyl

Prima zomerweer met een stevig windje. We blijven onder de gunstige invloed van een zwakke uitloper van het Azorenhoog. Een uitloper van het Azorenhoog bouwt zich opnieuw op boven onze streken.