Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Toegewijde wind- en weerberichten  tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart 25 maart 2017
Fritz Buyl

Het Azorenhoog heeft een uitloper ontwikkeld naar het zuiden van Noorwegen. Boven de Golf van Biskaje ligt een lagedrukkern. Tussen beide systemen staat in onze omgeving een strakke noordoostelijke stroming.

weerbericht
Fritz Buyl

Tussen het Azorenhoog en een depressie boven Noord-Europa voert een westelijke stroming maritieme lucht aan. In de nacht van vrijdag 17 maart op zaterdag 18 maart trekt een actievere neerslagzone over.

Fritz Buyl

Schelderegatta 2016 weerberichtAlgemene synoptische situatie: Tussen een krachtig hogedrukgebied met kern boven IJsland en een uitgestrekt lagedrukgebied boven Oost-Europa staat een strakke noordelijke stroming. De aangevoerde lucht koelt af over het relatief koude Noordzeewater waardoor veel lage bewolking gevormd wordt. De stroming neemt geleidelijk af in kracht.

Fritz Buyl

Weerbericht Dover Strait RaceEen hogedrukkern verplaatst zich vandaag woensdag 13 mei 2015 van onze omgeving naar de Atlantische Oceaan, ten noorden van Schotland. Daardoor kan een frontaal systeem, verbonden aan een opvullende depressiekern in de omgeving van Ierland, morgen tot onze regio doordringen.

Fritz Buyl

Vuurschepenrace 2015 weerberichtEen zuidelijke stroming, tussen de hoge druk boven het Europese vasteland en een lagedrukgebied ten westen van Schotland, voert warme lucht naar onze omgeving aan. Een koufront, verbonden met het lagedrukgebied, trekt morgenvoormiddag dinsdag 12 mei 2015 onder verzwakte vorm over onze regio.

Ice

golfhoogtePredictwind heeft deze week een significante verbetering aangebracht in haar golfhoogte voorspellingen. Met zijn nieuwe tot op 50km nauwkeurige globale windvoorspelling gecombineerd met de ocean current data is dit de meest geavanceerde deining en golf modellering online verkrijgbaar.

Fritz Buyl

Gevaarlijk StormtijWaarschuwing geldig voor vandaag en vannacht (dinsdag 21 oktober en woensdag 22 oktober 2014). Een depressiekern, die het restant is van de orkaan Gonzalo, zorgt vandaag dinsdag 21/10/2014 over grote delen van de zuidelijke Noordzee voor een noordwesterstorm.

Fritz Buyl

Antwerp Race weerberichtAlgemene synoptische situatie: Langs de zuidoostelijke flank van een vrijwel stationair hoogtelaag boven de Britse Eilanden en de Noordelijke Noordzee wordt, via een zuidwestelijke stroming, vochtige maritiem polaire lucht naar de Westerschelde aangevoerd. Rond dit laag zijn er troggen, convergentielijntjes of restanten van oude occlusies te herkennen. Deze sub-features trekken voornamelijk langs onze kust maar weten soms ook verder het land binnen te komen.

Fritz Buyl

weerbericht Breskens Sailing WeekendAlgemene synoptische situatie: Vrijdagmorgen trekt nog een buienlijn langs, maar daarna zorgt een mobiele wig voor stabilisatie. Zaterdag ligt een oplossend koufront boven onze omgeving, maar vanaf zondag begint de luchtdruk te stijgen en dat is het begin van een langere periode met rustig en vrij mooi weer.

Fritz Buyl

WeerkaartHet ziet er naar uit dat het morgen tijdens de Dover Strait Race van Oostende naar Ramsgate wel eens een grote drijfpartij kan worden. Vandaag, vannacht en morgen wordt ons weer bepaald door een depressie met bijhorend frontaal systeem dat zich uitstrekt van the Wash via Nederland naar Polen. Deze storing beweegt langzaam in een westelijke richting waardoor ze boven onze regio blijft hangen.