Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 20 april 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we een geleidelijk weersomslag daar de warme aangevoerde lucht steeds vochtiger en onstabieler wordt. De hogedruk op de weerkaarten wordt dit weekend vervangen door lagedruk.

Weerkaart vrijdag 13 april
Fritz Buyl

De weerkaarten maken er dit weekend een zootje van en zorgen voor een lage betrouwbaarheid in de weerberichten. Een complex lagedrukgebied resideert in onze contreien en maakt de wind en temperatuur voorspelling (Zeebries? Mist?) erg wispelturig.

Weerkaart vrijdag 6 april 2018
Fritz Buyl

Het wordt een warm lenteweekend. Storingen naderen vanuit het westen, maar worden tegengehouden door een hogedrukgebied over het oosten van Europa.  

Weerkaart vrijdag 30 april 2018
Fritz Buyl

Het Paasweekend wordt wisselvallig en geleidelijk wat frisser. Dit alles dankzij een complex lagedrukgebied boven de Britse Eilanden en het Kanaal. Een complex lagedrukgebied met diverse grondkernen bepaalt tijdens de paasdagen ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 23 maart 2018
Fritz Buyl

Dit weekend komen we in een zadelgebied terecht. Rustig en grijs weekend.

Weerkaart vrijdag 16 maart 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we de laatste stuiptrekkingen van Koning Winter. Al begint woensdag 21 maart de lente, de volgende dagen voert het Scandi-hoog via een noordoostelijke stroming gevoelig koudere lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 9 maart 2018
Fritz Buyl

We kunnen ons opmaken voor een “gestoord” maar warm weekend. Over de nabije Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van Ierland, diept zich een depressie uit en die stuwt de komende dagen gevoelig zachtere zuidelijke lucht naar West-Europa.

Weerkaart vrijdag 2 maart 2018
Fritz Buyl

Dit weekend komt er een einde aan de winterprik. We gaan over van een oostelijke stroming met aanvoer van koude continentale lucht naar een zuidwestelijke stroming met aanvoer van relatief zachte maar lichte onstabiele maritieme lucht.

Weerkaart vrijdag 22 februari 2018
Fritz Buyl

De Russische Beer slaat toe tijdens het weekend. Het wordt zonnig en koud met een (soms zijn er klassiekers nodig) met een schrale oost tot oostnoordoostenwind.

Weerkaart vrijdag 16 februari 2018
Fritz Buyl

Enkel hogedruk op de weerkaarten voor de volgende dagen dagen. Het wordt een rustig en zonnig weekend met een koude zaterdagnacht.