Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 9 april 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig en koud. Fronten, verbonden aan een depressie die ten zuiden van onze kust naar het noordoosten trekt, blijven dit weekend ons weer bepalen.

Weerkaart vrijdag 2 april 2021
Fritz Buyl

Gevoelig kouder. Een hogedrukgebied met kern tussen IJsland en Ierland bepaalt ons weer en stuurt vanaf het noorden gevoelig frissere maritiem polaire lucht over onze streken.

Weerkaart vrijdag 26 maart 2021
Fritz Buyl

Een afwisseling van fronten en wiggen. Vrij zachte zuidelijke lucht stoomt naar onze streken, aan de voorzijde van een actieve regenzone die vannacht door ons land trekt, waarna dan koude, onstabiele maritieme polaire lucht aangevoerd wordt.

Weerkaart vrijdag 19 maart 2021
Fritz Buyl

Fris lente weekend. Een hogedrukkern ten westen van Ierland voert lucht van polaire oorsprong naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 12 maart 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een uitgestrekte depressie tussen IJsland en Noorwegen stuurt met een strakke zuidwestelijke tot westelijke stroming onstabiele maritieme lucht naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 5 maart 2021
Fritz Buyl

Frisse lente. Tijdens het weekend stuurt een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden koude en droge polaire lucht over ons land.

Weerkaart vrijdag 26 februari 2021
Fritz Buyl

Frisse lente. Tijdens het weekend bouwt zich alweer een nieuw hogedrukgebied op bij het Kanaal maar op de oostflank wordt koelere lucht van polaire oorsprong naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 februari 2021
Fritz Buyl

Lente!! Tussen een depressie boven de Atlantische Oceaan en een hoog dat zich ontwikkelt boven Centraal-Europa, wordt er geleidelijk zachtere zuidelijke lucht naar onze streken aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 12 februari 2021
Fritz Buyl

Droog en geleidelijk zachter. We blijven onder de invloed van een Scandihoog maar de aangevoerde lucht wordt steeds zachter.

Weerkaart vrijdag 5 februari 2021
Fritz Buyl

Winters weekend door de Russische Beer. Aan de voorzijde van een depressie wordt eerst nog zachte lucht aangevoerd maar aan de achterzijde komen we in koude lucht terecht.