Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 27 oktober 2017
Fritz Buyl

Het weekend wordt overspoeld door polaire lucht. Oktober was tot nu een zachte maand, maar het venijn zit in de staart. Via een strakke noordwestelijke stroming wordt gevoelig frissere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 20 oktober 2017
Fritz Buyl

Na de mooie nazomer van de voorbije dagen krijgen we dit weekend winderig herfstweer. Een flinke Atlantische depressie trekt over de Britse Eilanden oostwaarts en trakteert ons op zijn winderige zuidflank met bijhorende frontpassages.

Weerkaart vrijdag 13 oktober 2017
Fritz Buyl

We krijgen een zonnig en warm weekend voorgeschoteld. Op de westelijke flank van een hoog boven het Europese vasteland wordt warme, subtropische lucht vanuit het zuiden opgepompt.

Weerkaart vrijdag 6 oktober 2017
Fritz Buyl

We kunnen dit weekend volop spreken van herfst. Op de noordoostelijke flank van het Azorenhoog wordt via een noordwestelijke stroming frisse, onstabiele lucht van polaire oorsprong aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 29 september 2017
Fritz Buyl

Het weekend wordt frisser met een mooie, overwegend droge zaterdag maar het herfstgevoel keert terug op zondag. Na de passage van een dubbel koufront vandaag vrijdag 29 september 2017, wordt frissere lucht aangevoerd; een mobiele wig zorgt zaterdag 30 september ’17 voor een mooi intermezzo maar zondag 1 oktober ’17 brengt regen met de passage van een warmfront.

Weerkaart vrijdag 22 september 2017
Fritz Buyl

Dit weekend kunnen we voorzichtig spreken van een nazomer. De dagen starten met ochtendgrijs waarna de zon op de voorgrond treedt en dit bij een matig oostenwindje.

Weerkaart vrijdag 15 september 2017
Fritz Buyl

Dit weekend blijft de herfst aanhouden. Via een noordelijke stroming wordt constant koelere, onstabiele lucht van polaire oorsprong aangevoerd. De wind neemt vergeleken met de voorbije dagen gelukkig wat af.

Weerkaart vrijdag 8 september 2017
Fritz Buyl

Dit weekend kunnen we voor het eerst van het herfstgevoel proeven. Het wordt winderig, fris en wisselvallig. Een actieve depressie zakt uit naar de Britse Eilanden en brengt koude bovenluchten (ook wel koude put genoemd) naar West-Europa.

Weerkaart vrijdag 1 september 2017
Fritz Buyl

Het weekend start fris en wisselvallig. Zondag zorgt een mobiele wig voor een mooie zeildag.

Weerkaart vrijdag 25 augustus 2017
Fritz Buyl

Dit weekend parkeert een zwak warmfront zich net ten zuiden van onze kust. Er zijn haast geen drukverschillen in het zadelgebied dat zich over onze streken legt, hetgeen resulteert in weinig wind.