Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 7 augustus 2020
Fritz Buyl

Tropisch weekend. Een omvangrijk hogedrukgebied boven Noordoost-Europa stuurt erg warme en droge lucht naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 31 juli 2020
Fritz Buyl

Het gaat de volgende dagen van heet naar koel. Na de gunstige invloed van een hoog met kern boven Duitsland met een oostelijke aanvoer van warme continentale lucht, komen we dit weekend onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen met een westelijke aanvoer van frisse maritieme lucht.

Weerkaart vrijdag 24 juli 2020
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. We liggen dit weekend onder de invloed van een depressie over Scandinavië.

Weerkaart vrijdag 17 juli 2020
Fritz Buyl

Zonnig weekend eindigt met koufront. We liggen eerst onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog maar zondag 19 juli ’20 passeert een koufront.

Weerkaart vrijdag 10 juli 2020
Fritz Buyl

Zonnig en rustig weekend. Tijdens het weekend krijgen we geleidelijk de gunstige invloed van een naderend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan.

Weerkaart vrijdag 3 juli 2020
Fritz Buyl

Frontaal weekend. Een Atlantische depressie trekt richting de Noordzee, via een strakke ZW-lijke stroming worden fronten naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 26 juni 2020
Fritz Buyl

Kantelweekend. Na de aanvoer van warme onstabiele lucht vandaag vrijdag 26 juni 2020 komen we tijdens het weekend onder de invloed van een depressie met kern boven Schotland. Na de passage van een occlusie op zaterdag 27 juni ’20 wordt gevoelig frissere maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 juni 2020
Fritz Buyl

Het zomert verder. Tijdens het weekend komen onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog te liggen maar op zondag 21 juni ’20 passeert een storing.

Weerkaart vrijdag 12 juni 2020
Fritz Buyl

Zwoel en onstabiel. Warme maar potentieel onstabiele lucht wordt door een depressie in de Golf van Biskaje dit weekend naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 5 juni 2020
Fritz Buyl

Wisselvallig en winderig. Een depressiekern over de Noordzee bepaalt ons weer. Storingen of soms onstabiele zeelucht eraan verbonden verplaatsen zich over onze kust.