Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 15 januari 2021
Fritz Buyl

Winterse zaterdag maar nadien gevoelig zachter. Na de passage van een actieve sneeuwzone op zaterdag 16 januari ’21 wordt gevoelig zachtere lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 8 december 2021
Fritz Buyl

Koud maar droog. Tijdens het weekend komen we onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied ten westen van Ierland dat zich uitbreidt richting de Benelux.  

Weerkaart vrijdag 1 januari 2021
Fritz Buyl

Geleidelijk frisser. Het lagedrukgebied dat zich uitstrekt van Scandinavië tot het westen van de Middellandse Zee stuurt maritiem polaire en licht onstabiele lucht naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 25 december 2020
Fritz Buyl

Stormachtig weekend. Vandaag vrijdag 25 december 2020 hebben we nog te maken met onstabiele polaire maritieme lucht. Dit weekend komt een uitgestrekte en zich uitdiepende stormdepressie, met veel wind, afgezakt van IJsland naar de Britse Eilanden.

Weerkaart vrijdag 18 december 2020
Fritz Buyl

Zacht en winderig. Ons weer wordt bepaald door maritieme licht onstabiele lucht. Deze stroomt tussen een lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van het Iberische Schiereiland via de Alpen, tot het oosten van Europa.

Weerkaart vrijdag 11 december 2020
Fritz Buyl

Zacht en winderig weekend. Een depressie in het zuidelijk deel van de Noordzee stuurt dit weekend zachtere, onstabiele zeelucht over onze kust.

Weerkaart vrijdag 4 december 2020
Fritz Buyl

Fris maar overwegend droog weekend. We blijven onder de invloed van een uitgebreid lagedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden bevindt.

Weerkaart vrijdag 27 november 2020
Fritz Buyl

Rustig herfstweer. Dit weekend komen we geleidelijk onder een uitgestrekte hogedrukgordel te liggen met een oostelijke aanvoer van frissere en drogere lucht maar met de zwakke stroming boven ons land en de hoge vochtigheid in de onderste luchtlagen is de kans op lokale hardnekkige nevel en mist groot.  

Weerkaart vrijdag 20 november 2020
Fritz Buyl

Typisch herfstweer. Tussen een hogedrukgebied boven Oost-Europa en een complexe lagedrukzone ten noorden van de Britse Eilanden wordt via een westelijke stroming licht onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 13 november 2020
Fritz Buyl

Frontaal weekend. Tussen een hogedrukgebied boven Oost-Europa en een complexe lagedrukzone boven de oceaan trekken verschillende storingen over West-Europa.