Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 26 mei 2017
Fritz Buyl

Het wordt een zwoel weekend waarin de kans op onweersbuien geleidelijk toeneemt. De wind wordt steeds zwakker en het wordt rekenen op het opsteken van de zeebries.

Weerkaart woensdag 24 mei 2017
Fritz Buyl

Het wordt een zonovergoten Hemelvaartsweekend. De maxima gaan steeds in stijgende lijn aangezien de stroming naar het oosten draait. Tijdens het weekend neemt de kans op onweer toe.

Weerkaart vrijdagavond 19 mei 2017
Fritz Buyl

Wat het weer betreft, gaat het dit weekend in stijgende lijn. Het wordt geleidelijk warmer en zonniger. Voor de wind zal vooral op zondag 21 mei 2017 de zeebries een handje moeten toesteken.

Weerkaart vrijdag 12 mei 2017
Fritz Buyl

Dit weekend wordt er zeer zachte maar potentieel onstabiele lucht aangevoerd. De maxima liggen net onder de 20 °C maar storingen zorgen voor de nodige onstabiliteit bij een meestal matige en soms vrij krachtige wind uit de zuidzuidwestelijke hoek.

Weerkaart vrijdag 5 mei 2017
Fritz Buyl

De weerkaarten hebben er voor dit weekend een zootje van gemaakt. Het weerbeeld zal al bij al best meevallen maar er staat een stevige noordoostelijke en later noordelijke stroming.

Weerkaart vrijdag 28 april 2017
Fritz Buyl

Tijdens het weekend zorgt een mobiele wig van hogedruk voor een stabilisatie van de atmosfeer. De aprilse grillen nemen een weekend vrijaf.

Weerbericht
Fritz Buyl

Na de passage van een koufront vrijdagnacht/zaterdagmorgen wordt opnieuw koudere maar droge lucht van over de Noordzee aangevoerd op de oostelijke flank van een hoog ten westen van Ierland.

weerkaart vrijdag 7 april 2017
Fritz Buyl

We krijgen opnieuw een rustig en zonnig lenteweekend dankzij een krachtig hoog dat momenteel vrijdag 7 april 2017 boven de Britse Eilanden ligt. Net als vorige week staat er weinig wind en zullen we moeten rekenen op de zeebries.

Weerbericht 1 april
Fritz Buyl

Het wordt een rustig en frisser overgangsweekend met weinig wind. Zaterdag 1 april wordt ons weer nog bepaald door de nasleep van een koufront maar zondag 2 april staat in het teken van de terugkomst van hogedruk.

Weerkaart 25 maart 2017
Fritz Buyl

Het Azorenhoog heeft een uitloper ontwikkeld naar het zuiden van Noorwegen. Boven de Golf van Biskaje ligt een lagedrukkern. Tussen beide systemen staat in onze omgeving een strakke noordoostelijke stroming.