Weerberichten

weerberichten

Ontdek hier de beste weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland.

Onze weerberichten worden geproduceerd door marine meteoroloog Fritz Buyl. Hij is als professioneel hydro-meteoroloog verbonden aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions.

Tijdens belangrijke en populaire zeilwedstrijden in België en Nederland vind je hier ook wind- en weerberichten op maat die de wedstrijdzeilers en navigators helpen bij hun voorbereiding en routering.

Meer weten over het weer? Dan vind je heel veel informatie in onderstaande lijst:

 

Weerkaart vrijdag 11 juni 2021
Fritz Buyl

Zomers weekend. Tijdens het weekend bepaalt een uitloper van het Azorenhoog ons weer gunstig.

Weerkaart vrijdag 4 juni 2021
Fritz Buyl

Stilte na de storm? Tijdens het weekend stroomt frissere maritieme lucht vanuit het noordwesten naar onze streken en stabiliseert de atmosfeer onder invloed van een hogedrukwig die ons via het westen bereikt..

Weerkaart vrijdag 28 mei 2021
Fritz Buyl

Eindelijk droger en warmer. Een hogedrukgebied boven de Noordzee beïnvloedt ons weer gunstig en via een oostelijke tot noordoostelijke stroming wordt er alsmaar warmere lucht naar onze streken aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 21 mei 2021
Fritz Buyl

Een weekend met twee gezichten. Een diepe depressie boven de Britse Eilanden zorgt boven onze streken voor een sterke zuidwestelijke maritieme luchtstroming, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag genieten we tijdelijk van een weersverbetering onder invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 14 mei 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig en onstabiel wekend. We komen dit weekend onder de invloed van een nieuwe depressie ten zuidwesten van Ierland die tijdens het weekend naar onze kust trekt.

Weerkaart vrijdag 7 mei 2021
Fritz Buyl

Geleidelijk warm en onstabiel. Na de passage van een storing op zaterdag 7 mei ‘21, verbonden aan een diepe depressiekern ten westen van Ierland, wordt zeer warme lucht vanuit het zuiden aangevoerd die steeds onstabieler wordt.

Weerkaart vrijdag 30 april 2021
Fritz Buyl

Fris en rustig lenteweer. Een zwakke noordelijke stroming voert licht onstabiele zeelucht naar onze regio aan.

Weerkaart vrijdag 23 april 2021
Fritz Buyl

Fris en rustig lenteweer. Een hogedrukzone die zich uitstrekt van de Britse Eilanden naar de Noorse Zee voert de volgende dagen vrij frisse en droge lucht uit het oosten tot het noordoosten naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 16 april 2021
Fritz Buyl

Fris en rustig lenteweer. Dit weekend wordt er nog steeds frisse polaire lucht uit het noordoosten naar ons land aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 9 april 2021
Fritz Buyl

Wisselvallig en koud. Fronten, verbonden aan een depressie die ten zuiden van onze kust naar het noordoosten trekt, blijven dit weekend ons weer bepalen.