Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 27 maart 2020
Fritz Buyl

Gevoelig kouder.  De hogedrukinvloed verliest dit weekend geleidelijk aan kracht, waardoor onstabiele lucht van polaire oorsprong tot onze kust kan doordringen.

Weerkaart vrijdag 20 maart 2020
Fritz Buyl

Frisse lente. Na het oplossen van een stationair koufront, wordt er via een oostelijke stroming frisse maar droge continentale lucht aangevoerd dit weekend.

Weerkaart vrijdag 13 maart 2020
Fritz Buyl

Kantelweekend. Zaterdag 14 maart ’20 komen we nog onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen maar vanaf zondag 15 maart ’20 wordt de hogedrukinvloed steeds groter.

Weerkaart vrijdag 6 maart 2019
Fritz Buyl

De zonale stroming met aanvoer van onstabiele, maritieme lucht en frontale storingen blijft onveranderd aanhouden. We komen dit weekend opnieuw onder de invloed van een Atlantische depressie te liggen en het weerbeeld wordt bepaald door frontale passages.

Weerkaart vrijdag 28 februari 2020
Fritz Buyl

Voor het vierde weekend op rij bepaalt een diepe depressie ons weerbeeld. Vooral op de doortocht van het koufront op zaterdag 29 februari ’20 komt er opnieuw veel wind te staan.

Weerkaart vrijdag 21 februari 2019
Fritz Buyl

In een sterke zonale stroming liggen we dit weekend op de grens van hoge (ten zuiden van ons) en lage druk (ten noorden van ons). Het polair front slingert het ganse weekend in onze buurt.

Weerkaart vrijdag 14 februari 2020
Fritz Buyl

Winderig weekend met bezoek van storm Dennis. Het tweede weekend op rij komen we in een sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.

Weerkaart vrijdag 7 februari 2020
Fritz Buyl

Stormachtige zondag. We komen dit weekend in een zeer sterk windveld terecht op de zuidelijke flank van een complex lagedrukgebied op de nabije Atlantische Oceaan.

De perfecte storm
Ice

Op dit moment ontwikkelt zich een monster cycloon met breed windveld en extreme orkaankracht boven de Noord-Atlantische Oceaan. Het lagedrukgebied verplaatst zich naar het noordoosten. De monsterstorm bereikt dinsdagnacht en woensdag Zuid-IJsland en de Faeröer.

Weerkaart vrijdag 27 december 2019
Fritz Buyl

Zonniger en droog maar nog geen winterweer. We komen onder de gunstige invloed van een krachtig hoog boven Oost- en Noord-Europa.