Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

De perfecte storm
Ice

Op dit moment ontwikkelt zich een monster cycloon met breed windveld en extreme orkaankracht boven de Noord-Atlantische Oceaan. Het lagedrukgebied verplaatst zich naar het noordoosten. De monsterstorm bereikt dinsdagnacht en woensdag Zuid-IJsland en de Faeröer.

Weerkaart vrijdag 27 december 2019
Fritz Buyl

Zonniger en droog maar nog geen winterweer. We komen onder de gunstige invloed van een krachtig hoog boven Oost- en Noord-Europa.

Weerkaart vrijdag 20 december 2019
Fritz Buyl

Nat, winderig en zacht. Een complex lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden bepaalt dit weekend ons weer en voert via een zuidelijke stroming zachte maar onstabiele maritieme lucht aan.

Weerkaart vrijdag 13 december 2019
Fritz Buyl

Nat en winderig. Een complexe lagedrukgebied nabij de Britse Eilanden bepaalt dit weekend ons weer en zorgt voor een westelijke tot zuidwestelijke stroming over West-Europa.

Weerkaart vrijdag 25 oktober 2019
Fritz Buyl

Dit weekend gaan we over van zachte tropische lucht naar koude polaire lucht. Na de passage van een golvend front in de nacht van zaterdag 26 oktober ’19 op zondag 27 oktober ’19 wordt koude polaire lucht aangevoerd.

Weerkaart zaterdag 18-10-2019
Fritz Buyl

Geleidelijke verbetering tijdens het weekend! Een occlusie verbonden aan een depressie boven de Britse Eilanden trekt dit weekend oostwaarts weg en maakt geleidelijk plaats voor een naderend hoog.

Weerkaart vrijdag 11 oktober 2019
Fritz Buyl

Zacht herfstweer! Een golvend front verbonden aan een uitgestrekt lagedrukgebied bepaalt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 4 oktober 2019
Fritz Buyl

Wisselvallig! Een lagedrukgebied waarin zich de restanten bevinden van orkaan Lorenzo, bepaalt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 27 september 2019
Fritz Buyl

Nat en winderig! Een depressietrein voert dit weekend de ene na de andere storing aan en laat de wind aanspannen. Een complex lagedrukgebied met centrum boven de Britse Eilanden zal ons weer de volgende dagen bepalen.

Weerkaart vrijdag 20 september 2019
Fritz Buyl

Zomers weekend! Een hogedrukgebied boven Nederland verplaatst zich in oostelijke richting en voert warme en droge lucht aan. Een hogedrukgebied met kern boven Nederland bepaalt ons weer momenteel gunstig. In een oostelijke tot zuidoostelijke stroming wordt de volgende dagen alsmaar warmere lucht aangevoerd.