Weerberichten

weerberichten

Ontdek hier de beste weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland.

Onze weerberichten worden geproduceerd door marine meteoroloog Fritz Buyl. Hij is als professioneel hydro-meteoroloog verbonden aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions.

Tijdens belangrijke en populaire zeilwedstrijden in België en Nederland vind je hier ook wind- en weerberichten op maat die de wedstrijdzeilers en navigators helpen bij hun voorbereiding en routering.

Meer weten over het weer? Dan vind je heel veel informatie in onderstaande lijst:

 

Weerkaart vrijdag 28 oktober 2022
Fritz Buyl

Nazomer in de herfst. Tussen een hogedrukgebied met kern boven Centraal-Europa en een complexe lagedrukzone ten westen van de Britse Eilanden wordt via een zuidelijke stroming subtropische warme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 21 oktober 2022
Fritz Buyl

Wisselvallig maar zacht. Via een zuidwestelijke stroming wordt zacht maar onstabiele zeelucht aangevoerd, maar zaterdag 22 oktober ’22 liggen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 14 oktober 2022
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een golvende storing beïnvloedt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 7 oktober 2022
Fritz Buyl

Rustig en zonnig weekend. Na de passage van een zwakke storing komt dit weekend een nieuw hogedrukgebied vanaf de Azoren ons weer beïnvloeden.

Weerkaart vrijdag 30 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een actief golvend front, verbonden aan een diepe depressie ten zuiden van IJsland trekt met veel wind en neerslag dit weekend over onze regio.

Weerkaart vrijdag 23 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend sleept een front over onze kust. Een golvend koufront, verbonden aan een depressie tussen Groenland en Spitsbergen, slingert dit weekend over onze regio.

Weerkaart vrijdag 16 september  2022
Fritz Buyl

Onstabiele polaire lucht. Tussen een hogedrukgebied ten noordwesten van Groot-Brittannië en een omvangrijke Scandinavische depressie wordt onstabiele maritiem polaire lucht naar onze regio gestuurd.

Weerkaart vrijdag 9 september 2022
Fritz Buyl

Van lagedruk naar hogedruk. Eerst krijgen we nog wisselvallig weer door een opvullende depressie boven de Noordzee, nadien komen we onder de gunstige invloed van een mobiele wig.

Weerkaart vrijdag 2 september 2022
Fritz Buyl

Dit weekend gaan we van hoog (hogedrukinvloed) naar laag (lagedrukinvloed). Dit weekend komen we geleidelijk onder de invloed van een depressie in de buurt van de Britse Eilanden.

Weerkaart vrijdag 26 augustus 2022
Fritz Buyl

Zonnig en koel. Op de oostelijke flank van een hoog boven de Britse Eilanden wordt via een noordoostelijke stroming frisse maritieme lucht aangevoerd.