Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 22 februari 2018
Fritz Buyl

De Russische Beer slaat toe tijdens het weekend. Het wordt zonnig en koud met een (soms zijn er klassiekers nodig) met een schrale oost tot oostnoordoostenwind.

Weerkaart vrijdag 16 februari 2018
Fritz Buyl

Enkel hogedruk op de weerkaarten voor de volgende dagen dagen. Het wordt een rustig en zonnig weekend met een koude zaterdagnacht.

Weerkaart vrijdag 09 februari 2018
Fritz Buyl

Na een kleine winterprik vandaag vrijdag 9 februari 2018, zorgt een mobiele wig voor stabilisatie van de atmosfeer op zaterdag. Al snel volgt echter een nieuwe frontale passage.

Weerkaart vrijdag 29 december 2017
Fritz Buyl

Dit weekend kunnen we eenvoudigweg samenvatten als winderig, nat en zacht. Tussen lagedruk ten noorden en hogerduk ten zuiden van onze regio staat dit weekend een strakke zuidelijke tot westelijke stroming waarin frontale passage en secundaire depressies met sterke wind ons weerbeeld bepalen.

Weerkaart vrijdag 22 december 2017
Fritz Buyl

Dit weekend kunnen we eenvoudigweg samenvatten als grijs, miezerig en zacht. Op de noordoostelijke flank van het Azorenhoog wordt via een westzuidwestelijke stroming zachte, vrij vochtige maritieme lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 15 december 2017
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we een adempauze na het onstuimige winterweer van de voorbije week. We beginnen het weekend nog met de aanvoer van polaire lucht maar een hoog geleidelijk voor een weersverbetering en zachtere temperaturen.

Weerkaart weekend december 2017
Fritz Buyl

Winterprik. Het weekend wordt overspoeld door polaire lucht. Na een aantal dagen met rustig weer krijgen we de volgende dagen te maken met winterse buien en een aantal secundaire depressies.

Weerkaart vrijdag 27 oktober 2017
Fritz Buyl

Het weekend wordt overspoeld door polaire lucht. Oktober was tot nu een zachte maand, maar het venijn zit in de staart. Via een strakke noordwestelijke stroming wordt gevoelig frissere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 20 oktober 2017
Fritz Buyl

Na de mooie nazomer van de voorbije dagen krijgen we dit weekend winderig herfstweer. Een flinke Atlantische depressie trekt over de Britse Eilanden oostwaarts en trakteert ons op zijn winderige zuidflank met bijhorende frontpassages.

Weerkaart vrijdag 13 oktober 2017
Fritz Buyl

We krijgen een zonnig en warm weekend voorgeschoteld. Op de westelijke flank van een hoog boven het Europese vasteland wordt warme, subtropische lucht vanuit het zuiden opgepompt.