Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 23 juni 2017
Fritz Buyl

Na een aantal zomerse weken komen dit we weekend terecht in een typische westelijke stroming met aanvoer van maritieme lucht. We krijgen een afwisseling van (zwakke) frontpassages en mobiele wiggen. De wind trekt aan.

Weerkaart vrijdag 16 juni 2017
Fritz Buyl

Het weekend dient zich opnieuw zomers aan. We krijgen ideaal zeilweer voorgeschoteld met een mooie WNW wind op zaterdag 17 juni ’17 en zeebries op zondag 18 juni ’17.

Weerkaart vrijdag 9 juni 2017
Fritz Buyl

Alweer dient zich een mooi weekend aan. Zonnig en steeds warmer met een mooi windje. Met andere woorden; ideale zeilcondities al wordt het zondagavond 11 juni ’17 alweer opassen voor onweer.

Weerkaart vrijdag 2 juni 2017
Fritz Buyl

Na de passage van een front op zaterdag 3 juni ’17 wordt het gevoelig frisser met maxima rond 18 °C. Zondag 4 juni ’17 zorgt een hogedrukwig voor een weersverbetering.

Weerkaart vrijdag 26 mei 2017
Fritz Buyl

Het wordt een zwoel weekend waarin de kans op onweersbuien geleidelijk toeneemt. De wind wordt steeds zwakker en het wordt rekenen op het opsteken van de zeebries.

Weerkaart woensdag 24 mei 2017
Fritz Buyl

Het wordt een zonovergoten Hemelvaartsweekend. De maxima gaan steeds in stijgende lijn aangezien de stroming naar het oosten draait. Tijdens het weekend neemt de kans op onweer toe.

Weerkaart vrijdagavond 19 mei 2017
Fritz Buyl

Wat het weer betreft, gaat het dit weekend in stijgende lijn. Het wordt geleidelijk warmer en zonniger. Voor de wind zal vooral op zondag 21 mei 2017 de zeebries een handje moeten toesteken.

Weerkaart vrijdag 12 mei 2017
Fritz Buyl

Dit weekend wordt er zeer zachte maar potentieel onstabiele lucht aangevoerd. De maxima liggen net onder de 20 °C maar storingen zorgen voor de nodige onstabiliteit bij een meestal matige en soms vrij krachtige wind uit de zuidzuidwestelijke hoek.

Weerkaart vrijdag 5 mei 2017
Fritz Buyl

De weerkaarten hebben er voor dit weekend een zootje van gemaakt. Het weerbeeld zal al bij al best meevallen maar er staat een stevige noordoostelijke en later noordelijke stroming.

Weerkaart vrijdag 28 april 2017
Fritz Buyl

Tijdens het weekend zorgt een mobiele wig van hogedruk voor een stabilisatie van de atmosfeer. De aprilse grillen nemen een weekend vrijaf.