Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 15 juni 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen de terugkeer van de ZW-lijke stroming. De passages van fronten, verbonden aan een depressie ten noordwesten Ierland bepalen ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 8 juni 2018
Fritz Buyl

Een frisse NNO-wind houdt de buien op afstand maar zorgt telkens voor een grijze start van de dag. Een complex thermisch lagedrukgebied boven Duitsland bepaalt ons weer en voert met een overwegend noordwestelijke tot noordelijke stroming in de onderste luchtlagen maritieme lucht over ons land.

Weerkaart vrijdag 1 juni 2018
Fritz Buyl

Stabilisatie tijdens het weekend. De buientrein van de voorbije week komt eindelijk tot stilstand.

Weerkaart vrijdag 25 mei 2018
Fritz Buyl

We krijgen een zomers en warm mei weekend. Hogedruk blijft de weerkaarten regeren maar zondagavond 27 mei ’18 lijkt de aangevoerde lucht alweer potentieel onstabiel te worden.

Weerkaart vrijdag 18 mei 2018
Fritz Buyl

We krijgen een rustig Pinksterweekend met een eerder frisse start. We liggen onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied maar aan de voorzijde van dit hoog wordt via een noordelijke stroming behoorlijk frisse lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 11 mei 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we fris en licht wisselvallig weer. De hogedruk boven onze contreien maakt plaats voor een Atlantische depressie. Een noordwestelijke stroming voert licht onstabiele maritieme lucht aan.

Weerkaart vrijdag 4 mei 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we het begin van de lente 2.0. Op de zuidwestelijke flank van een hoog boven Scandinavië (Scandihoog) wordt droge maar slechts langzaam warmer wordende lucht aangevoerd via een oostelijke tot noordoostelijke stroming.

Weerkaart vrijdag 27 maart 2018
Fritz Buyl

Dit weekend worden de weerkaarten bepaald door 2 frontale depressies. Zowel vannacht vrijdag 27 april 2018 als zondag 29 april ’18 trekken depressiekernen in onze buurt noordoostwaarts.

Weerkaart vrijdag 20 april 2018
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we een geleidelijk weersomslag daar de warme aangevoerde lucht steeds vochtiger en onstabieler wordt. De hogedruk op de weerkaarten wordt dit weekend vervangen door lagedruk.

Weerkaart vrijdag 13 april
Fritz Buyl

De weerkaarten maken er dit weekend een zootje van en zorgen voor een lage betrouwbaarheid in de weerberichten. Een complex lagedrukgebied resideert in onze contreien en maakt de wind en temperatuur voorspelling (Zeebries? Mist?) erg wispelturig.