Weerberichten

weerberichten

Ontdek hier de beste weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland.

Onze weerberichten worden geproduceerd door marine meteoroloog Fritz Buyl. Hij is als professioneel hydro-meteoroloog verbonden aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions.

Tijdens belangrijke en populaire zeilwedstrijden in België en Nederland vind je hier ook wind- en weerberichten op maat die de wedstrijdzeilers en navigators helpen bij hun voorbereiding en routering.

Meer weten over het weer? Dan vind je heel veel informatie in onderstaande lijst:

 

Weerkaart vrijdag 24 juni 2022
Fritz Buyl

Wisselvallig weekend. Een depressie boven Ierland voert onstabiele maritieme lucht naar onze kust.

Weerkaart vrijdag 17 juni 2022
Fritz Buyl

Een weekend met twee gezichten; eerst tropisch, later onstabiel. Op de westelijke flank van een hoog wordt via een zuidelijke stroming de tropische warme luchtmassa over Frankrijk tot bij ons gebracht maar deze wordt geleidelijk onstabieler.

Weerkaart vrijdag 10 juni 2022
Fritz Buyl

Rustig en zonnig weekend. Een uitloper van hogedruk heeft dit weekend een gunstige invloed op ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 3 juni 2022
Fritz Buyl

Onstabiel weekend. Een lagedrukzone boven Spanje en Frankrijk voert dit weekend warmere en geleidelijk onstabielere lucht naar onze streken.

Weerkaart vrijdag 27 mei 2022
Fritz Buyl

Vrij zonnig maar behoorlijk fris. Een uitloper van het Azorenhoog zorgt voor stabiel weer maar een noordelijke stroming voert behoorlijk frisse lucht aan.

Weerkaart vrijdag 20 mei 2022
Fritz Buyl

Rustig en zonnig weekend na het dondergeweld. Een uitloper van het Azorenhoog nestelt zich in onze omgeving.

Weerkaart vrijdag 13 mei 2022
Fritz Buyl

Haast een zomers weekend. Een hoog nestelt zich ten noorden van onze regio waardoor er geleidelijk warmere lucht wordt aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 6 mei 2022
Fritz Buyl

Front op zaterdag. Terugkeer van de zon op zondag. Een hogedrukgebied, dat zich uitstrekt van de Azoren tot Polen, beïnvloedt ons weer gunstig maar een zwak koufront, verbonden aan een depressie in de Noorse Zee, trekt zaterdagvoormiddag over onze kust.

Weerkaart vrijdag 29 april 2022
Fritz Buyl

Licht wisselvallig en fris weekend. Een verzwakkend hoog boven onze regio blijft ons dit weekend beschermen tegen actieve storingen.

Weerkaart vrijdag 22 april 2022
Fritz Buyl

Zonnig weekend. Via een noordoostelijke stroming wordt eerst nog stabiele, continentale lucht aangevoerd, maar tijdens het weekend wordt de lucht geleidelijk onstabieler onder invloed van een depressie in de Golf van Biskaje.