Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 21 juni 2019
Fritz Buyl

Warm. Warmer. Warmst. We bevinden ons aan de vooravond van een hittegolf. Een hoog trekt dit weekend van west naar oost over onze kust en beïnvloedt ons weer zeer gunstig.

Weerkaart vrijdag 14 juni 2019
Fritz Buyl

We gaan dit weekend over van onstabiel naar stabiel. Heet eerste deel van het weekend liggen we nog onder de invloed van een depressie nabij de Britse Eilanden maar vanaf zondag 16 juni ’19 komen we geleidelijk onder de gunstige invloed van een hoog dat zich opbouwt boven het Europese vasteland.

Weerkaart vrijdag 7 juni 2019
Fritz Buyl

Stormachtig! Ons weer wordt bepaald door een lagedrukzone, die zich uitstrekt van de Noordzee tot het Iberisch Schiereiland. Een diepe depressiekern, die zich vandaag vrijdag 7 juni ’19 nog in de Golf Van Biskaje bevindt, verplaatst zich richting Engeland.

Weerkaart vrijdag  31 mei 2019
Fritz Buyl

Zomers weekend. Een hoog met kern boven Bretagne stuwt warme droge lucht in onze richting.

Weerkaart vrijdag 24 mei 2019
Fritz Buyl

Rustig en zacht weekend. In eerste instantie beïnvloedt een hogedrukgebied ons weer gunstig maar zondag 26 mei ’19 komen onder de invloed van een frontale depressie. Een uitloper van het Azorenhoog, gepositioneerd in de Golf van Biskaje, zorgt voor zonnige perioden.

Weerkaart vrijdag 17 mei 2019
Fritz Buyl

De aangevoerde lucht wordt dit weekend eindelijk zachter maar onstabiel. Het hoog dat de voorbije week ons weer gunstige bepaalde trekt langzaam weg en maakt de weg vrij voor een lagedrukgebied dat zich vanuit het zuiden in onze nabijheid installeert.  

Weerkaart vrijdag 10 mei 2019
Fritz Buyl

Overgangsweekend. Een ondiepe depressiekern trekt zaterdag 11 mei ’19 ten zuiden van onze kust. Vanaf zondag 12 mei ’19 komen we onder de gunstige invloed van hogedruk te liggen.

Weerkaart vrijdag 3 mei 2019
Fritz Buyl

Maartse buien en aprilse grillen in mei. Het weekend wordt opnieuw wisselvallig en fris. Op de westelijke flank van een depressie wordt via een noordelijke stroming polaire lucht aangevoerd.  

Weerkaart vrijdag 26 april 2019
Fritz Buyl

Het weekend wordt wisselvallig en fris. Een uitdiepende depressiekern passeert zaterdag onze kust en brengt een sterk windveld met zicht mee.

Weerkaart vrijdag 19 april 2019
Fritz Buyl

Het Paasweekend wordt een zonovergoten lenteweekend maar de zeebries tempert de temperaturen aan zee.