Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 11 oktober 2019
Fritz Buyl

Zacht herfstweer! Een golvend front verbonden aan een uitgestrekt lagedrukgebied bepaalt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 4 oktober 2019
Fritz Buyl

Wisselvallig! Een lagedrukgebied waarin zich de restanten bevinden van orkaan Lorenzo, bepaalt dit weekend ons weerbeeld.

Weerkaart vrijdag 27 september 2019
Fritz Buyl

Nat en winderig! Een depressietrein voert dit weekend de ene na de andere storing aan en laat de wind aanspannen. Een complex lagedrukgebied met centrum boven de Britse Eilanden zal ons weer de volgende dagen bepalen.

Weerkaart vrijdag 20 september 2019
Fritz Buyl

Zomers weekend! Een hogedrukgebied boven Nederland verplaatst zich in oostelijke richting en voert warme en droge lucht aan. Een hogedrukgebied met kern boven Nederland bepaalt ons weer momenteel gunstig. In een oostelijke tot zuidoostelijke stroming wordt de volgende dagen alsmaar warmere lucht aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 13 september 2019
Fritz Buyl

Zonnig en droog weekend. Een hoog bouwt zich op boven de Britse Eilanden. Deze voormiddag vrijdag 13 september ’19 passeert een koufront onze kust maar in de loop van de namiddag komen we achter deze storing te liggen en bouwt de hoge druk vlug op. Deze uitloper van het Azorenhoog heeft een heel positieve invloed op het weer tijdens het weekend.

Weerkaart vrijdag 6 september 2019
Fritz Buyl

Dit weekend krijgen we een voorproefje van de herfst. Tussen een depressie boven Scandinavië en een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan wordt vanuit het noordwesten vochtige en onstabiele zeelucht over onze streken aangevoerd.

Weerkaart vrijdag 30 augustus 2019
Fritz Buyl

Vrij zonnig weekend met buien ’s avonds en ‘s nachts. Nog warm op zaterdag 31 augustus ’19 maar het wordt een stuk frisser op zondag 1 september 2019. De uitloper van het Azorenhoog boven West-Europa brokkelt geleidelijk af tijdens het weekend.

Weerkaart zaterdag 24-8-19
Fritz Buyl

Dit weekend wordt ons weer aan de kust gunstig bepaald door het Oost-Europees hogedrukgebied waarvan de kern zich boven Polen bevindt. Langs de zuidelijke flank van dit druksysteem wordt er warme, droge en stabiele lucht naar onze kust gestuurd.

Weerkaart vrijdag 16 augustus 2019
Fritz Buyl

Nat en winderig, al lijkt de meeste neerslag ’s nachts te vallen.  We liggen het ganse weekend onder de invloed van een diepe Atlantische depressie in de buurt van Schotland. Vandaag vrijdag 16 augustus 2019 liggen we onder de gunstige invloed van een hogedrukwig.

Weerkaart vrijdag 9 augustus 2019
Fritz Buyl

Stormachtig weekend. Een stormdepressie trekt ten noorden van onze kust waardoor we in het sterke windveld op de zuidelijke flank komen te liggen.