Weerberichten

Weerberichten voor zeilers en watersporters in België en Nederland door marine meteoroloog Fritz Buyl. Je vind hier ook toegewijde wind- en weerberichten tijdens de zeilwedstrijden.

Weerkaart vrijdag 11 augustus
Fritz Buyl

Het weekend start wisselvallig met de passage van een storing op zaterdagmorgen maar vanuit het westen komt een uitloper van het Azorenhoog de rest van het weekend redden. De storing brengt een strakke westelijke wind maar naast de zon brengt de uitloper van hogedruk ook minder wind op zondag.

Weerkaart vrijdag 4 augustus 2017
Fritz Buyl

Dit weekend verdwijnt zaterdag 5 augustus 2017 de laatste onstabiliteit en dient zondag 6 augustus 2017 zich aan als een zonnige, ideale zeildag.

Weerkaart vrijdag 28 juli 2017
Fritz Buyl

Het weer dit weekend staat volledig in het teken van een steeds maar golvende en slepende storing met de nodige neerslag en wind.

Weerkaart vrijdag 21 juli 2017
Fritz Buyl

Het weekend wordt wisselvallig en frisser, met koelere lucht die wordt aangevoerd na de passage van een koufront op zaterdag 22 juli 2017.

Weerkaart vrijdag 14 juni 2017
Fritz Buyl

Tijdens het weekend tracht het Azorenhoog greep te krijgen op ons weerbeeld, maar twee verzwakte storingen steken hier een stokje voor. De zon wil wel maar de storingen zorgen tijdelijk voor meer bewolking.

Weerkaart vrijdag 7 juli 2017
Fritz Buyl

Het weekend lijkt best mee te vallen. Zaterdag 8 juli ’17 is het wat frisser met met bewolking door de passage van een zwak koufront. Zondag 9 juli ’17 gaat het kwik weer de hoogte in maar wordt het opnieuw onstabieler te gevolge van een thermische depressie.

Weerkaart vrijdag 30 juni 2017
Fritz Buyl

Het weekend dient zich wisselvallig aan met telkens een frontpassage in de voormiddag gevolgd door een weersverbetering onder invloed van een hogedrukwig. Bij de frontpassages moeten we rekening houden met een vlagerige wind.

Weerkaart vrijdag 23 juni 2017
Fritz Buyl

Na een aantal zomerse weken komen dit we weekend terecht in een typische westelijke stroming met aanvoer van maritieme lucht. We krijgen een afwisseling van (zwakke) frontpassages en mobiele wiggen. De wind trekt aan.

Weerkaart vrijdag 16 juni 2017
Fritz Buyl

Het weekend dient zich opnieuw zomers aan. We krijgen ideaal zeilweer voorgeschoteld met een mooie WNW wind op zaterdag 17 juni ’17 en zeebries op zondag 18 juni ’17.

Weerkaart vrijdag 9 juni 2017
Fritz Buyl

Alweer dient zich een mooi weekend aan. Zonnig en steeds warmer met een mooi windje. Met andere woorden; ideale zeilcondities al wordt het zondagavond 11 juni ’17 alweer opassen voor onweer.