Sydney to Hobart Yacht Race

Hier vind je al het Sydney to Hobart Yacht Race nieuws, deelnemers, uitslagen en foto's chronologisch geordend.

Wie wint de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours?

Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honoursVergelijkbaar met onze Antwerp (drag)Race maar dan met wat grotere boten, een langere baan en hogere bootsnelheden, is de jaarlijkse Rolex Sydney Hobart Yacht Race. De bekende jacht illustrator Francois Chevalier maakte een mooi vergelijk tussen de vijf IRC supermaxis met een lengte van 100 voet, waaronder ook de gloednieuwe Amerikaanse "Comanche". Het belooft weer een titanenstrijd te worden om de line honeurs te winnen. Lees meer »

Rolex Sydney Hobart Race 2013 final movie

Officiële video van Rolex en Channel 7 die toont waarom de 630 zeemijl lange offshore zeilrace groter en zwaarder is dan ze lijkt. Lees meer »

Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013 and the winner is...

Eigenlijk zijn er verschillende winnaars die wel kunnen tellen, je hebt de boot die met de Tattersall's cup naar huis gaat, zijnde de eigenlijke IRC overall winnaar. Je hebt de boot die met de line honours gaat lopen (ondertussen weten we allemaal wel wie dat is). We hebben de ORC winnaar en de PHS winnaar. En is iedereen ook niet een winnaar die de finish bereikt? Lees meer »

8 boten hebben al opgegeven in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Rolex Sydney Hobart Yacht RaceRolex Sydney Hobart Yacht Race eist zijn tol: Bill Wild’s Queensland Reichel/Pugh 55 Wedgetail (de oude Yendys) is ontmast rond 04u in de ochtend net ten Zuiden van Tasman Island. James Cameron’s 35ft NSW yacht Luna Sea van Drummoyne heeft ongeveer terzelfde tijd zijn roer verloren 53nm Oost van Flinders Island, en de leidende Clipper 70 Henri Lloyd (Eric Holden) heeft zijn roer bearing verloren iets na 22u. Lees meer »

Wild Oats XI neemt de leiding in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Wild Oats XIWild Oats XI heeft vrijdagochtend de leiding overgenomen in de Rolex Sydney Hobart Yacht Race maar het gevecht tussen de 100 voeters is ver van over. Er staat een mijnenveld van shifts voor de deur tijdens het oversteken van Bass Strait en aan de prachtige ruige Oostkust van Tasmanië. Lees meer »

Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013: let the game begin (video)

Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013De Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2013 is gestart. De laatste weerberichten spreken over "een grote boten wedstrijd". In de Cruising Yacht Club of Australia (CYCA) kregen de crews te horen van Andrew Treloar (de locale Fritz Buyl zeg maar), dat er zaterdag nacht 50 knopen wind op het menu zal staan met golven van 6 meter hoog met uitschieters tot 10 meter! Wie dan in Bass Strait zit..., ai ai ai. Lees meer »

Wild Oats XI pakt zesde line honours overwinning

Wild Oats XIBob Oatley's 'Wild Oats XI', die al vijf keer de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honours won, heeft donderdag ochtend haar eigen record verbroken van 2005. Het super maxi-zeiljacht 'Wild Oats XI' finishte na één dag, 18 uur, 23 minuten en 12 seconden in Hobart en knijpt hiermee 16 minuten en 58 seconden van haar oude record af. Lees meer »