Kielbreuk Cheeki Rafiki midden op de Atlantische Oceaan: vier doden

Kielbreuk Cheeki Rafiki

Vier Britse zeilers worden sinds vrijdag vermist ergens midden op de Atlantische Oceaan. De ongelukkige zeilers waren na de Antigua Sailing Week onderweg vanaf de Caraïben naar Groot Brittannië met het 40-voet lange zeiljacht Cheeki Rafiki (First 40.7). De bemanning kwam donderdag 15 mei reeds in de problemen nadat ze water maakten en de oorzaak niet konden vinden.

Sinds vrijdagmorgen 16 mei is er niets meer van ze gehoord. Aan boord waren: Andrew Bridge 21, Paul Goslin 56, James Mal, 23 en Steve Warren, 52. Volgens Stormforce, het charter en coaching bedrijf uit Southampton, waren het allen goede en ervaren offshore zeilers.

Stormforce directeur Doug Innes vertelt: ''The yacht Cheeki Rafiki, a Beneteau First 40.7, was on passage from the Caribbean to the UK with a crew of four yachtsmen. On Thursday she started taking on water. 'We were in contact with the skipper and at the time the yacht and crew were keeping the situation stable. 'They had not been able to ascertain where the water ingress was from and were diverting to the Azores. 'Unfortunately we lost contact during the early hours of Friday morning and we believe it is possible the crew abandoned to the life raft. 'Search and Rescue authorities were mobilised and a mixture of Canadian and US aircraft along with merchant vessels searched throughout Friday and Saturday. 'Although the search efforts co-ordinated by Boston were exceptional we are devastated that the search has now been called off so soon. 'Our thoughts are with the four yachtsmen and their families and we hope and pray for them all.''

Volgens de US Coastguard werd de zoekactie ondertussen stop gezet. Een gebied van ongeveer 4146 vierkante zeemijl zou zijn onderzocht.

Een omgedraaide romp werd gevonden door een passerend containerschip van de Deense rederij Maersk Line

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: