VIDEO: Marit Bouwmeester verkozen tot beste zeilster ter wereld

Marit Bouwmeester

Team Delta Lloyd-zeilster Marit Bouwmeester is in Puerto Vallarta (Mexico), bij de prestigieuze Rolex World Sailor of the Year Awards 2017, verkozen tot beste zeilster ter wereld. De Friezin nam het hierbij op tegen het Braziliaanse 49erFX-duo Martine Grael and Kahena Kunze, de Arubaanse freestyle en slalom windsurfster Sarah-Quita Offringa en de Spaanse Nacra 17-zeilster Tara Pacheco.

Marit Bouwmeester heeft er, ondanks veel blessureleed aan het begin van dit jaar, een ongekend sterk jaar op zitten. Na het olympisch goud in Rio de Janeiro vorig jaar, veroverde de 29-jarige zeilster in augustus 2017 in eigen land de wereldtitel. Twee maanden later voegde zij daar in Barcelona ook nog de Europese titel aan toe. Daarmee is de zeilster regerend Olympisch-, Wereld- en Europees kampioene in de Laser Radial-klasse.

Bouwmeester heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld: de zeilsport domineren. Met de resultaten van het afgelopen jaar en de titel voor beste zeilster ter wereld is ze inmiddels een heel eind op weg.

“Als zeiler heb ik alles gewonnen: worldcups, EK’s, ben drievoudig wereldkampioen en heb twee olympische medailles met als absoluut hoogtepunt olympisch goud in Rio 2016. Met de titel ‘World Sailor of the Year’ is mijn erelijst helemaal compleet. Dat is een prijs die je niet kan winnen, maar die je ontvangt! Het voelt als een erkenning voor alles wat ik gewonnen heb. Ben super trots en vind het een hele grote eer”, aldus een gelukkige Bouwmeester. “Ik wil graag iedereen bedanken die altijd in mij heeft geloofd en die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan mijn carrière.

Bij de mannen ging America’s Cup winning stuurman Peter Burling (NZL) er met de award vandoor. Hij wist meer stemmen te behalen dan de Australische Glenn Ashby  en de Fransmannen Thomas Coville en Armel Le Cleac'h.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: