VIDEO: Marks Slats tweede in de Golden Globe Race - we hebben een nieuwe held

Mark Slats

De 41-jarige Mark Slats (NED) finishte als tweede in de Golden Globe Race donderdag 31 januari om 23u19 in Les Sables-d'Olonne onder immense belangstelling. Mark deed er precies 222 dagen, 12 uur, 18 minuten en 28 seconden over om in 28.389 zeemijl solo rond de wereld te zeilen.

Eli van Den Broek bracht live verslag uit en filmde solozeiler Mark Slats tijdens zijn laatste mijlen terwijl meer dan 400 fans live meekeken.

"Do you want to do the Vendée Globe?" riep Eli Van Den Broek. 

"Yes For Sure!" antwoordt Mark Slats nog geen vijf minuten nadat hij finishte.

We hebben een nieuwe held!

Mark Slats

Mark zag er behoorlijk fris uit na precies zeven maanden op zee. Hij werd uitgebreid geïnterviewd en was bijzonder spraakzaam.

Jean-Luc van Den Heede en Mark slats

Golden Glove Race winnaar Jean-Luc Van Den Heede (FRA) verwelkomt Mark Slats (NED).

Mark Slats champagne

Bekijk hier de volledige Live video door Eli Van den Broek

Over de Golden Globe Race

De Golden Globe Race is een historische zeilrace solo non-stop rond de wereld zonder hulp van buitenaf en zonder het gebruik van moderne communicatie – en navigatieapparatuur.

Van de 18 deelnemers die gestart zijn, zijn er na de finish van Mark Slats nog slechts 3 in de wedstrijd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: