VIDEO: Ocean Breeze - Een buitenkansje of oplichterij?

Ocean Breeze van Marc Leclercq

Is het raceboot project Ocean Breeze van Marc Leclercq uit België een zinkend schip? Volgens het programma Opgelicht dat op dinsdag 12 maart werd uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep TV zender NPO 1 laat Marc Leclercq een zee van schulden na.

De inleiding van Opgelicht is als volgt:

Een charmeur, galant en met een vlotte babbel. Zo omschrijven mensen hun eerste indruk van  Marc Leclercq. Ze gaan met hem in zee, privé of met projecten die volgens Leclercq zullen uitgroeien tot een groot succes.

Zijn laatste project is de raceboot 'Ocean Breeze' (ex Sanya nvdr.) Een buitenkansje of oplichterij? Bekijk hier het fragment uit Opgelicht:

 

Kort na de uitzending plaatsen we een melding in het ClubRacer Café. Een paar uur later  kregen we een persoonlijke reactie van Marc Leclercq:

“Ik wil u erop wijzen dat noch ikzelf, noch mijn advocatenkantoren de mogelijkheid werd geboden tot wederhoor in deze zaak. Met de waarheid werd een ernstig loopje genomen en dat zal ik en kan ik niet toestaan en heden woensdag wordt er door mijn advocaten de nodige rechtsmiddelen genomen tot eerherstel. Ik verzoek u vriendelijk doch aanmanend voorzichtig te willen zijn met uitlatingen dewelke door u niet zijn gecontroleerd op waarheid, zodat u niet dezelfde fout(en) maakt dewelke door de programmamakers werd(en) gemaakt. Ik ben steeds ter beschikking voor vragen want het is erg dat er slechts 1 kant van het verhaal wordt weergegeven.”

Marc Leclercq nam ondertussen telefonisch contact met ons op en beweert dat alles larie en apekool is. Hij verzocht ons te wachten met onze publicatie want hij zou nooit de kans hebben gekregen om een wederwoord te geven.

Marc heeft naar eigen zeggen het Nederlands advocatenkantoor Brandeis gecontacteerd en een klacht ingediend tegen de makers van het programma Opgelicht.

UPDATE: 13/03/2019 11:51

Marc Leclercq zendt ons per e-mail een wederwoord dat lijkt alsof dit opgesteld is door een derden partij, mogelijks een advocaat:

"Gisteren vond een uitzending van het programma AVROTROS Opgelicht plaats over het project “Ocean Breeze” van de heer Marc Leclercq. Wij herkennen het beeld niet dat in de uitzending wordt geschetst. 

Wij hebben AVROTROS bij herhaling aangegeven dat de beschuldigingen onjuist zijn en aangeboden te reageren op de aantijgingen. Opgelicht  heeft ervoor gekozen niet op dit aanbod in te gaan en dus geen wederhoor te plegen bij de heer Leclercq.

AVROTROS heeft zich uitgegeven voor Philips Healthcare en met gebruikmaking van een vals e-mailaccount een afspraak met de heer Leclercq gemaakt. Vervolgens heeft de AVROTROS de heer Leclercq met een camera overvallen met aantijgingen.

De eer en goede naam van de heer Leclercq is door de uitzending van gisteravond in zeer ernstige mate geschonden. De heer Leclercq overweegt dan ook juridische stappen te ondernemen. 

De heer Leclercq betreurt dat een mooi project “Ocean Breeze” gisteren in een heel slecht daglicht is gezet door AVROTROS Opgelicht."

UPDATE: 13/03/2019 15:16

Jan Stabel, een slachtoffer van Marc Leclercq, neemt contact met ons op en vertelt ons:

"Ik zit zelf als slachtoffer in het bewuste Nederlandse tv programma Opgelicht. En ik kan beamen en bewijzen dat alles wat de redactie van Opgelicht over mijn ellende met Marc Leclercq heeft laten zien, volkomen juist is. Ik heb een gerechtelijke uitspraak van de Rechtbank Antwerpen, die onherroepelijk is, dat hij mij geld verschuldigd is en terug dient te betalen inclusief rentes en bijkomende kosten. Deze meneer is een oplichter en ik zou maar niet al te veel verwachten met de dreiging tot juridische stappen, indien onderdelen van of het gehele programma van Opgelicht door u wordt aangehaald om in elk geval duidelijkheid van zaken te geven binnen de zeilsport. Deze man mag gewoon nooit meer enige vorm van zaken doen. Het is absurd te vernemen welke stroom van benadeelde hij achter zich heft gelaten in de loop der jaren. Onvermeld is nog gebleven dat hij zijn vriendin Myriam Grossard voor een zeer groot bedrag (denk dan aan enkele tonnen) heeft opgelicht. Ook zij was hevig verliefd op hem, zo leek het toen ik daarmee te maken had."

UPDATE: 14/03/2019 6:42

Ook Ledene Martine, nog een slachtoffer van Marc Leclercq,  neemt contact met ons op en deelt haar verhaal met ons:

"Ik heb zojuist gelezen dat dhr.Leclercq beweert dat alles wat over hem verteld is in het programma opgelicht larie en apenkool is. Dit is het niet. Wij hebben in België al onze informatie plus bewijzen doorgegeven en samengewerkt met de makers van opgelicht.  Op tv zijn een paar feiten vernoemd maar het zijn er nog zoveel meer.  In knokke alleen al is deze man gekend en nog vele dames durven niets zeggen omwille van reputatie."

De Ocean Breeze in betere tijden

Ocean Breeze

Marc Leclercq

Foto's: Laurens Morel

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: