Eerste Deadline voor de late America’s Cup Challengers

Stars & Stripes boat

Dutchsail, Stars & Strips en Malta Altus Challenge moeten vandaag 1 april de eerste aanbetaling doen van de Late Fee. Deze aanbetaling is “slechts” $250.000 want tegen de volgende deadline op 30 april moeten ze de Performance Bond betalen. Die bedraagt $1 miljoen. Het tweede deel van de Late Fee van $750.000 moet dan weer op 1 oktober van dit jaar betaald worden.

Kunnen de Late Challengers vandaag betalen?

Het Amerikaanse Stars & Stripes team is met hun AC75 goed op weg. Ze begonnen al met de bouw in November. In deze periode dienden ze ook hun uitdaging in. Ook de bemanning selectie is al gestart. Het ziet er dus naar uit dat Stars & Stripes doorgaat met de campagne.

Emirates Team New Zealand vertelde ons twee weken geleden dat de inschrijving van Malta Altus Challenge twijfelachtig is. Op de website van het team zijn sinds de aankondiging op 6 december geen updates meer gepubliceerd. The “Times of Malta” meldde begin februari dat Altus Challenge geen deal voor financiële steun heeft kunnen maken met de Maltese overheid. Dit ziet er dus niet goed uit.

Dutchsail is met een crowdfunding campagne gestart in Nederland. Simeon Tienpont vertelde aan het NRC Handelsblad: “als we nu niet genoeg geld hebben voor deze campagne zijn we zeker op tijd zijn voor de volgende America’s Cup”. Fingers crossed voor Dutchsail.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: