VIDEO: America's Cup dag 1 - uitdager en titelverdiger scoren beiden een punt

America's Cup dag1

Het is bijna onmogelijk om het belang van de eerste race in een America's Cup te benadrukken want de anticipatie en de spanningsopbouw die de eerste dag met zich meebrengt overtreft alles in de zeilsport.

De eerste dag van de 36ste America's Cup gesponsord door PRADA stelde niet teleur voor titelverdediger Emirates Team New Zealand en uitdager Luna Rossa Prada Pirelli. Na twee races staan ze op gelijkspel. De gelijkopgaande prestaties tussen de twee boten en teams bevestigden nog maar eens dat er geen ruimte is voor fouten.

De resultaten van vandaag tonen duidelijk aan dat er zeer waarschijnlijk nog een lange weg te gaan is in deze America's Cup. Wie het eerst zeven punten scoort wint en zoals 170 jaar America's Cup geschiedenis ons heeft geleerd is het spel nog lang niet uitgespeeld.

Race 1 - Emirates Team New Zealand wint van Luna Rossa Prada Pirelli

 • Start: 16:15 (lokale tijd)
 • Port: NZL
 • Stbd: ITA
 • Baan: E
 • Koers: 358
 • Lengte: 1.85nm
 • Stroming: 0.2 knopen @ 163
 • Wind: 10-12kts

Winnaar wer Emirates Team New Zealand met 0:31 seconden voorsprong.

Race 2 -  Luna Rossa Prada Pirelli beat Emirates Team New Zealand

 • Start: 17:15
 • Port: ITA
 • Stbd: NZL
 • Baan: E
 • Koers: 358
 • Lengte: 2nm
 • Stroming: 0.1 knopen @ 172
 • Wind: 10-13kts

Winnaar werd Luna Rossa Prada Pirelli met 0:07 seconden voorsprong.

 

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: