Zeeland Regatta gaat door met ruim 250 zeilboten

Zeeland Regatta

Op 9, 10 en 11 juli wordt voor Veere gevaren in 10 klassen verdeeld over 3 banen. Bijna de hele Nederlandse top is aanwezig en voor veel klassen geldt de regatta als voorbereiding en eerste krachtmeting voor EK en WK later in het seizoen. Gevaren wordt in de Optimist, Cadet, Splash, Laser 4.7 en Radial, Yngling, Snipe, RS500, RSFeva en 29er.

Lang kon niet gevaren worden en de zeilers staan inmiddels te popelen om de competitie weer op te pakken. Zeeland Regatta staat voor professionele wedstrijden op het water en plezier aan de wal. De organisatie is in handen van de watersport vereniging Arne en de Royal Yacht Club Belgium.

Vrijdagmiddag worden clinics gehouden gevolgd door een practice race. Zaterdag en zondag vinden de wedstrijden plaats. Zaterdagavond is er in het Race Village voor alle deelnemers een crewdiner en dan is er tijd om te socialiseren al is dat dee keer op 1,5m afstand van elkaar.

Vanwege de covidmaatregelen gaan de Harken Grinder Challenge en de lezing van een van onze ‘rockstars’ niet door. We verwachten dat dit de pret niet zal drukken en kijken uit naar iedereen weer te zien en het hervatten van onze geliefde sport.

https://zeelandregatta.eu/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: