Ben Van Cauwenbergh wint Duits Open 2.4 kampioenschap

Ben Van Cauwenbergh

Na de succesvolle organisatie van het Duits Open 2.4 kampioenschap vorig jaar kwamen de meeste zeilers afgelopen weekend opnieuw aan de start voor dit bijzonder kampioenschap. Maar liefst 40 2.4 eenheidsklasse zeilers kwamen aan de start waaruit blijkt dat de deelnemers niet alleen de kwaliteit van de organisatie in de Duitse VSaW zeilclub waarderen maar vooral ook het project "Inclusief zeilen" met hun deelname willen ondersteunen.

Op zaterdag konden de geplande 4 races worden voltooid, op zondag werden de twee resterende races in de beste omstandigheden gezeild.
Zowel in het algemeen klassement als in het paralympische klassement stonden de atleten van Lake Baldeney in Essen bovenaan het podium.

2.4 klasse

Belgisch zeiler Ben van Cauwenbergh (RYCB & YCRE) won het algemeen klassement voor Ulrich Libor (NRV) en Bernd Zirkelbach (YCBG).
Het paralympisch klassement werd gewonnen door Stephan Giesen (WSVB) voor Tim Leonard Trömer (PHL) en Detlef Müller-Böling.

Bron: vswa.de

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: