🏆 Team Yska Minks, Jildau Toornstra-ter Horst en Wouter Toornstra wereldkampioen Yngling zeilen

Yngling zeilen

Van 24 juli – 31 juli werd het Wereldkampioenschap Yngling zeilen nabij Berlijn op de Großer Muggelsee gezeild. 51 Yngling teams uit 11 landen streden om het eremetaal.

Tijdens 4 wedstrijddagen werden er 11 wedstrijden gezeild onder zware en moeilijke zeilcondities. De wind varieerde van 2-6 beaufort en waren er flink grote lokale windshifts, waardoor het spannend bleef tot het laatste moment.

Yska Minks, Jildau Toornstra-ter Horst en Wouter Toornstra

Team Yska Minks, Jildau Toornstra-ter Horst en Wouter Toornstra kon het beste omgaan met deze omstandigheden en pakte daarmee het goud. Het zilver ging naar het Australische team van David Chapman en het brons ging naar voormalig Wereldkampioen, het Nederlandse team van Maarten Jamin.

Het team van Minks boekte reeds eerder 3 keer op rij de titel Nederlands Kampioen in deze voormalige Olympische klasse.

Wereldkampioen Yngling zeilen

Attachment
Bijlage Grootte
2021_yngling__overall_results.pdf 221.18 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: