Geen kampioen NK-sprint Regenbogen door gebrek aan wind

Geen kampioen NK-sprint Regenbogen door gebrek aan wind

Na het zinderende slot van het eerste NK -Sprint bij de Regenbogen in 2021 werd vol verwachting uitkeken naar de tweede editie, die afgelopen weekend 14 & 15 mei weer door de KWVL, onder auspiciën van de klasse-organisatie, werd gehouden. Helaas was de wind niet van de partij, waardoor de wedstrijden uitgesteld werden. 

Zaterdagmorgen vroeg meldden zich de 60 deelnemers, die ingeschreven hadden. Wie zich echter niet meldde was de wind. De hele zaterdag werd gewacht op de wind, die maar uitbleef. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijden van de zaterdag te annuleren.

De vooruitzichten voor zondag waren wat wind betreft iets beter. Maar ook toen hield het niet over. Meer dan 5-6 knopen werd niet gemeten. Geen wind om tenminste 15 wedstrijden van 18 minuten te varen. Toch besloot wedstrijdleider Hidde- Jan Haven in de loop van de ochtend het water op te gaan. Met moeite konden vijf wedstrijden gevaren worden. Van een klassement was geen sprake meer. Helaas is 2022 dan ook het jaar zonder sprintkampioen in de Regenbogen. Maar er wordt naarstig gezocht om later dit seizoen het NK-sprint voor de Regenbogen toch nog te organiseren.

Tekst: Seph Jacobs

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: