24 Uurs Zeilrace 2017 helemaal live te volgen

24 Uurs Zeilrace

Na de geslaagde test van vorig jaar, kunnen alle deelnemers aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace 2017 live worden gevolgd. Daarvoor moeten ze zich wel eerst registreren, maar alle teams kunnen gebruik maken van het speciaal voor dit evenement ontworpen track en trace systeem. Daarnaast zorgt Regatta Radio opnieuw voor live verslaggeving.

Op vrijdagavond 25 augustus 2017 klinkt op 14 locaties het startschot voor de grootste zeilrace voor zeiljachten in Noord-Europa. Een etmaal later finishen de naar schatting 600 boten voor de kust van Medemblik. Dankzij het track en trace systeem zijn de tactische keuzes en rakken van de deelnemers goed te volgen.

"Als u aan boord beschikt over een mobieltje, tablet of pc met internetverbinding, dan vult u op de speciale websitepagina na het ronden van een boei de naam van het gepasseerde merkteken in. Vervolgens krijgt u direct te zien hoeveel mijlen u tot dan heeft afgelegd", licht Willem Holleman, ICT-man van het comité, toe. Hij gaat verder: "Een overzichtskaartje geeft uw gevaren route en die van uw concurrenten weer. U kunt dus nu tijdens de race of tocht zien hoe u het doet. Tegelijkertijd kan het thuisfront via de 24 Uurs website alle voor het track en trace systeem aangemelde boten volgen."

Regatta Radio zorgt net als in de afgelopen twee edities weer voor boeiende live verslaggeving gedurende het evenement. Dat gebeurt zowel vanuit de studio op de kade van Medemblik als vanaf het water naast de boten.

Voordeelactie Kustzeilers
Voor niet-leden die wel aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace willen meedoen, heeft de Nederlandsche Vereeniging voor Kustzeilers een speciale actie. Voor iedereen die nu lid wordt voor de rest van het jaar, geldt het tarief van 50 euro. Alle leden krijgen 25 procent korting op de inschrijving voor de 24 Uurs, dus nieuwkomers betalen effectief 25 euro voor het lidmaatschap.

De Kustzeilers is een vereniging waar echte langeafstandszeilers zich thuis voelen. Ze organiseert ondermeer de 24 Uurs Zeilrace, de legendarische zeiltocht de Driehoek Noordzee, de strijd om de Ankerbol, IJsberenburgtocht en vele andere interessante tochten, lezingen en evenementen. Daarnaast krijgen leden toegang tot het uitgebreide archief met reisverslagen en technische informatie.Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 april. Na vrijdag 4 augustus 2017 om 17.00 uur gaat het hogere tarief in. De inschrijving is open tot vrijdagmiddag 18 augustus 2017 om 17.00 uur.

Over Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 53ste keer de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Deelname aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, PolyClassic aangesloten jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

De Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven: Delta Lloyd, Gemeente Medemblik, Stadshavens Medemblik en Stichting Jachthaven Medemblik.

De inschrijving is gestart op zaterdag 1 april en verloopt via de nieuwe website www.24uurszeilrace.nl.

Tekst: Diana Bogaards
Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: