Y-Toren Race 2017 winnaars: Grand Slam, Saffier Nitro, De Ondeugd en Scheurijzer

Y-Toren Race 2017

Afgelopen weekend werd de Y-Toren Race gezeild. De seizoenopener voor het Markermeer kenmerkte zich door uitdagend zeilweer. De zeilers werden getrakteerd op alle windsterktes en moesten dit weekend dan ook alles uit de kast halen.

De wind trok zaterdag aan tot zo’n 19 knopen en kromp ongeveer 40 graden. Hierop moesten zowel de zeilers als de wedstrijdleiding anticiperen. Zondag ging de wind er langzaam uit en stond er tijdens de laatste race nog maar 7 knopen wind. Daarop konden de lichtweerzeilers laten zien wat ze waard waren. Beide dagen liet het voorjaarszonnetje zich zien en leek het eindelijk toch een beetje voorjaar.

Oude bekenden

In de verschillende klassen waren weinig verrassingen. In de ORC 1 won de Grand Slam van de Pelgrim. In de ORC 2 was het de gerestylede Saffier Nitro die overtuigend de eerste plek pakte, gevolgd door de Heiner Talents. Een mooie prestatie. In de ORC 3 bleek De Ondeugd oppermachtig en eindigde de Numero Uno op plaats twee. In de ORC 4 zette Scheurijzer een sterke reeks neer en ging er met de buit vandoor. Naast de ORC-klassen was er ook een Etchells klasse. In deze groeiende eenheidsklasse was het Conjurer onder leiding van Casparus Vlasblom die met een nipte overwinning op de Pesce Spada zijn eerste plek veiligstelde.

Saffier Nitro

Jan Arts

De prijzen werden dit jaar uitgereikt door de weduwe van Jan Arts. Jan, ook wel Mister Y, was een bekend wedstrijdzeiler en een clubicoon van Zeilvereniging Het Y. Hij overleed afgelopen november. Tijdens de uitreiking werd hier nog even bij stilgestaan. De winnaar van de Lemsteraken, de ‘ZA 1- De Jager’, droeg de wisseltrofee voor de eerste plek op aan Jan Arts.

Kijk voor alle uitslagen en op www.ytorenrace.nl

Tekst: Floris Cornelissen 
Foto's: Hans Knapper Fotografie

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: