VIDEO: eerste foiling Figaro 3 van Beneteau

Figaro 3 van Beneteau

De Figaro Beneteau 3 wordt de eerste in serie gebouwde monohull kielboot ooit. De technologie en innovatie is het resultaat van een samenwerking tussen de beste ontwerpers van Beneteau en het Frans maritiem ontwerpbureau Van Peteghem Lauriot-Prévost (VPLP), de ontwerpers van de twee laatste foiling boten die de Vendée Globe hebben gewonnen.

Het Figaro circuit, inclusief de bekende "Solitaire URGO le Figaro", staat er om bekend om een hoog niveau te hebben en is niet voor de eerste de beste zeiler. Het verenigt de beste Franse offshore-racezeilers, die jaarlijks aan een tiental zeewedstrijden meedoen. Vanaf 2019 zal de ganse vloot de FB3 gebruiken.

De video van de eerste Figaro 3 van Beneteau is klaar om de eerste zeiltests te ondergaan op de Atlantische Oceaan.

 

Specificaties: Figaro 3 van Beneteau

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: