Van Uden Reco Stellendam Regatta 2018 over een maand van start

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Over precies een maand start de traditionele seizoensopener voor het zeilen met kajuitjachten in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Deze zeilwedstrijd staan open voor ORC, IRC, eenheidsklassen, shorthanded en ongemeten schepen.

De Van Uden Reco Stellendam regatta is de opener van een seizoen wat natuurlijk zijn weerga niet kent. Naast de reguliere verbondsbezem competitie met als extra’s de Volvo Ocean race  finish  en het Wereldkampioenschap ORC in Den Haag wordt het een mooi seizoen.  

Van Uden Reco Stellendam Regatta

De Van Uden Reco Stellendam Regatta telt ook mee voor de verbondsbezem competitie en ook voor diverse andere klassen worden de jaarprijzen kampioenschappen afgetrapt. 

Aan het einde van het seizoen zal de Van Uden Reco Organisatie ook voor de 2e keer de Oktober races in Medemblik als het sluitstuk van het seizoen organiseren. Veel deelnemers plannen nu al beide wedstrijden op de agenda en stellen daar hun bemanningslijsten op vast.

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Naast mooie wedstrijden werken de organisatoren natuurlijk aan een prettig walprogramma voor de zeilers. Daarbij zal  de traditionele gebakken visjes en de vaste food stands natuurlijk niet vergeten worden.

Op vrijdag 20 april gaan de deuren open voor aanmelding en kan de boot van de trailer in de Marina Stellendam.

De vrijdagavond in de loods op de Marina staat de band "Back to Basics" klaar om de zeilers alvast op te warmen voor de enerverende wedstrijden op zaterdag en zondag.

De inschrijvingen zijn reeds geopend op www.vanudenreco.nl

Video Van Uden Reco Stelledam Regatta 2017

Foto's: Laurens Morel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: