Zeiler gereanimeerd tijdens Goofies winterwedstrijd in Colijnsplaat

Goofies winterwedstrijd

Ruim 60 zeiljachten, schippers en hun bemanning genoten op de Oosterschelde in Colijnsplaat van een prachtige zeildag tussen twee stormdagen tijdens de Goofies zeilwedstrijden van zaterdag 7 december.

Vrijdag 6 december was het een prut dag: koud, regen en een stormachtige wind. Ook voor zondag de 8e  waren de verwachtingen wat betreft regen en wind niet geweldig. Maar het weer was de Goofies zeilers en organisatie op zaterdag de 7 veel gunstiger gezind. Het was warmer, droog en er stond een mooie zeilwind. Met de mooie baan die de Goofen hadden bedacht dus een geweldige zeildag!

Goofies winterwedstrijd

Hulpverlening

Tijdens de start werd er op een van de deelnemende boten een bemanningslid onwel.

De schipper vroeg per radio assistentie voor hulp aan de betrokkene en voer zo snel mogelijk naar een steiger in de haven van Colijnsplaat. De wedstrijdleiding vroeg via 112 om ambulance hulp en twee boten van deelnemers met een arts aan boord, kwamen langszij de boot met het slachtoffer en zette de arts over. Daar begonnen zij direct met het ondersteunen van de bemanning bij de reanimatie.

Een andere arts aan de wal en de havenmeester van Colijnsplaat, met de AED van de vereniging, verleenden assistentie. De reanimatie werd snel overgenomen door het gealarmeerde ambulance personeel en de brandweer van Colijnsplaat, die ook was opgeroepen.

Mede door de snelle reactie van alle hulpverleners , bemanning, deelnemers en professionelen, was de reanimatie succesvol en kon de patiënt worden getransporteerd en opgenomen in een Zeeuws ziekenhuis voor verdere behandeling.

Het gaat hem relatief goed.

Hulde voor alle helpers en de helpende boten de Xapa 2 en de Annapolis.

Geheel volgens de regels voor het wedstrijdzeilen krijgen de XAPA 2 en de ANNAPOLIS als ze meer uitslagen hebben compensatie voor deze uitslag zodat zij van hun hulp zeker geen nadeel zullen ondervinden!

Karma NED 8900

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van december 2019

ORC A

Winnaar in ORC A werd Karel Verhulst uit Knokke(B) met de RAQUERO voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor Emile van Hemeldonck uit Ohlen (B) met de SNELLE VLIET en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V voor zijn neef Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel(B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

ONGEMETEN A:

In de klasse ONGEMETEN A won  Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 voor Wilfried Geulleaume, uit Steendorp (B) met de POPEYE en Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht KAREL MET DE HOUTEN POOT die derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd het jacht WINDHAPPER van schipper Marcel Minten uit Edegem (B) voor Stephan Schodts uit Huldenberg(B) met de SPINDRIFT en I.P. Versluis uit Haaften met de ONDINE.

Wij danken Vincent Pieters, Christoph Lamproy voor de foto's.

Attachment

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: