Almere Regatta inschrijvingen zijn geopend

Almere Regatta

Vanaf vandaag kan men inschrijven voor de Almere Regatta. Een zeilwedstrijd voor zowel eenheidsklassen, cruiser-racers en ook de instapklasse SW. NB. Deze 9de Almere Regatta 2019 wordt 2 weken eerder gehouden dan in 2018 zodat de zeilers minder last hebben van de waterplanten.

Up/Down banen

Al vanaf de 1e editie in 2011 was de opzet om op de Up/Down banen voor alle klassen veel wedstrijden per dag te varen. Waren dat in het begin 5 wedstrijden per dag, de laatste jaren is 4 wedstrijden per dag het maximum. Dat gaan we ook in 2019 weer handhaven.

We varen op 1 Up/Down baan uitleggen met voor iedereen dezelfde startlijn, maar zoals het er nu uitziet weer 2 finishlijnen. We leggen de Up/Down baan op een zodanige plek, waardoor we geen last hebben van waterplanten.

Midden lange baan

Dit jaar geen Lange baan wedstrijd, maar een ZG. Midden lange baan wedstrijd, waar we 2 wedstrijden per dag varen.
De Midden lange baan wedstrijd worden uitgelegd boven de "Put voor Muiden". We hebben daar gegarandeerd geen last van waterplanten, dus dat is geen reden om niet in te schrijven.

X-Yachts Cup

Vanwege het gegeven dat X-Yachts een aantal jubilea te vieren heeft, zal er tijdens deze Almere Regatta een speciale X-Yachts Cup gehouden worden.

X-Yachts viert de volgende jubilea:

 • X-Yachts Denemarken 40 jaar
 • X-Yachts Nederland 35 jaar
 • X-Yachts Club Nederland 5 jaar

Tenzij de betreffende deelnemers zelf anders inschrijven, worden alle X-Yachts deelnemers geacht in te schrijven in de X-Yachts Cup. De deelnemers aan de X-Yachts Cup varen 2 Midden lange baan wedstrijden per dag op (zeer) diep water.

In het kader van de jubileumactiviteiten hebben de X-Yacht deelnemers op zaterdag tot aan het feest een eigen walprogrammma. Deze deelnemers worden hierover geïnformeerd via de X-Yachts Club Nederland.

Klassen

Tijdens  de Almere Regatta 2019 wordt gestart in de volgende klassen:

 • UP/DOWN baan

  • ORC 1 t/m 4
  • Kwarttonnerklasse
  • J-109
  • J-80
  • FF-65
 • Middenlangebaan
  • X-Yachts Klasse
  • SW-klasse

Klassen kunnen worden samengevoegd. E.e.a. ter beoordeling van de wedstrijdleiders.

Inschrijven via: http://www.almereregatta.nl/

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: