Nog 2 maanden en de Eenzame Noord Race gaat van start

Eenzame Noord Race

De Eenzame Noord Race is een non-stop wedstrijd-/prestatietocht over ruim 50 mijl, voor solozeilers met eenrompige kajuitschepen. Tevens is het mogelijk om als duo te varen.. De wedstrijd brengt de zeilers van Almere-Haven naar het keerpunt bij Broekerhaven en weer terug naar Almere-Haven.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij op de vrijdagavond aanwezig zijn i.v.m. het controleren van de schepen en hun
uitrusting. Dankzij Almere Havenkom organisatie is het mogelijk dat deelnemers van buitenaf kunnen deelnemen. Het ter beschikking stellen van een deel van de kade zorgt voor een gezellige sfeer op vrijdag 7 juni.

Tijdens de afgelopen twee edities waren er meer dan 60 deelnemers aan elke start.

Oorspronkelijke uitgangspunten

Het oorspronkelijke uitgangspunt voor de Eenzame Noord Race was dat het betaalbaar moest zijn voor iedere kajuitzeilboot-schipper. Vandaar de eis van eenvoudig uitgeruste kajuitzeilboten en geen specifieke (in die tijd vaak duur uitgeruste) wedstrijdschepen.

Inmiddels is dat door de tijd grotendeels ingehaald en zijn de meeste toerschepen van nu beter uitgerust dan de wedstrijdschepen van toen. De eis voor deelname aan de Eenzame Noord Race is dan ook dat inschrijven alleen mogelijk is voor enkelromps kajuitzeilboten waarvoor een standaard SW-factor beschikbaar is of waarvoor de organisatie zelf een realistische SW-factor kan bepalen.

Overigens houdt het organiserend comité het recht om, gegeven het oorspronkelijke uitgangspunt, deelname van extreme wedstrijdschepen te weigeren.

Toelating deelnemers

In zijn algemeenheid geldt dat schepen, waarvan een SW-factor beschikbaar is, zich kunnen inschrijven. Deze SW-factor zal zo goed als mogelijk door het wedstrijdcomité worden vastgesteld op basis van de gegevens en de daarvoor geldende richtlijnen van het Watersportverbond.

Het wedstrijdcomité heeft het recht inschrijvingen of deelneming van al ingeschreven schepen alsnog te weigeren, als dit naar haar mening verantwoord is.

Eenzame Noord Race

Een "harde" beperking aan deelnemende schepen vormt de Hollandse Brug met een veilige doorvaarthoogte van circa 12.75 m.

Inschrijven kan via www.eenzamenoordrace.nl

Dual handed zeilen

Vanwege het grote succes tijdens het 25-jarig jubileum is het mogelijk om de wedstrijd/tocht dual-handed te zeilen. Dit wordt een afzonderlijke categorie met een eigen uitslag.

Het inschrijfgeld bedraagt €25, -

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: