Simon De Gendt wint wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Japan

Simon De Gendt

België heeft er een Wereldkampioen bij in de zeilsport, Simon De Gendt uit Oostende, 18 jaar en vier jaar lid van het Talent Team van de WWSV. Hij wint bij de senioren het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen bij de mannen in Sakaiminato (Japan). Dit is geen Olympische discipline, maar wordt vaak gezien als een opstap naar een Olympische carrière in de Laser Standard. Jan Heunick werd verdienstelijk zesde in een veld van 42 boten.
 
Emma Plasschaert werd 4de achter Denemarken, Nederland en Groot-Brittannië. Een geweldige prestatie aangezien dit WK geen peak-event was voor Emma. De focus ligt namelijk op het Test Event in Enoshima over een kleine maand, dat gevaren wordt op het Olympische water van volgend jaar. Tijdens het WK is weer Emma gegroeid, zijzelf en haar begeleidingsteam zijn vol vertrouwen dat het traject richting de Olympische Spelen goed verloopt. Deze 4de plaats in een veld van 112 boten uit 63 landen is daarvan het resultaat.

Emma vertelt ons:

"Het was een moeilijke serie, hier en daar heb ik wat punten laten liggen, maar ik ben tevreden met dit resultaat in de opbouw naar het Test Event."

De locatie van het WK dit jaar, in de baai bij het Japanse Sakaiminato, was moeilijk maar vooral ook extreem warm en vochtig. Er was een grote variatie aan omstandigheden van relatief weinig wind de eerste 2 dagen tot meer wind dan verwacht werd op dag 3, 4 en 5 van het WK. De zesde en laatste dag kenmerkte zich door grote verschillen in kracht en richting op het wedstrijdwater.
 
Morgen reizen Emma, Simon, Jan en de rest van het team naar Enoshima om zich te gaan voorbereiden op het Test Event midden augustus en de World Cup eind augustus. Daar zullen ook de overige zeilers van het WWSV Olympic Team aanwezig zijn.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: