Ostend Sailing Weekend sluit intensieve zeilcompetitiezomer bij Royal North Sea Yacht Club af

Ostend Sailing Weekend

Het Ostend Sailing Weekend trekt in het laatste weekend van september vooral de snel groeiende J/80 klasse aan, naast de IRC- / CR- / Half Ton- en SB20-klassen. Bovendien wordt de organisatie op het water uitgebreid.

Het Ostend Sailing Weekend is een selectiewedstrijd voor het Open Noordzee Kampioenschap en het erkende Open Belgisch Kampioenschap voor de IRC gemeten jachten waar ook Franse en Nederlandse teams op af komen. Zo charmeert het format van dit klassieke wedstrijdweekend bij de Royal North Sea Yacht Club in Oostende een groeiende groep van wedstrijdzeilers.

De jachthaven in het Montgomerydok van Oostende wordt op 25 en 26 september ’21 de basis voor vijf vloten van competitiejachten.

  • RC rangschikking. De top van de competitieniveaus in het zeilen met kajuitjachten.
  • CR rangschikking. instapklasse.
  • J/80 rangschikking. Eenheidsklasse sportboten.
  • Halfton klasse. Vloot met quasi identieke volbloed raceboten (deze klasse kan worden samengevoegd met de categorie IRC 3).
  • SB20: Eenheidsklasse open sportboten (deze klasse zal worden samengevoegd met de categorie IRC 3.

Parcours en wedstrijdleiding

IRC-, Halfton-, SB20- en J/80-boten varen meerdere windward / leeward banen rond door de organisatie uitgelegde merktekens. CR-boten varen tot 2 inshore parcours rond bestaande boeien op de Noordzee. Voor iedere baan wordt een autonome wedstrijdleiding op het water ingeschakeld zodat de organisatie op het water voor de deelnemers vlot verloopt, zonder dat de verschillende categorieën elkaar zouden hinderen.

Programma

Zaterdag: vertrek vanuit de haven vanaf 10.30u. Start voor CR om 11.30u voor IRC om 11.45u, voor J/80 om 12.00u. Na de races: RNSYC-kadekant drankjes en hapjes voor alle deelnemers. 

Zondag: ontbijt voor de deelnemende bemanningen vanaf 08.00u aan het RNSYC clubhuis Start voor CR om 10.00u voor IRC om 10.15u voor J/80 om 10.30u. 

Aansluitend volgt de prijsuitreiking met een gepaste receptie.

Fotocredits: Pit De Jonge

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: