Antwerp Race

Antwerp Race

De Antwerp Race is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd met start in Breskens en Terneuzen voor grote en kleine zeiljachten met finish voor de rede van Antwerpen. De Antwerp Race is de grootste zeilwedstrijd van België met het meest aantal deelnemers.

Alle Antwerp Race video's, nieuws, uitslagen en veel foto's vind je hieronder.

AntwerpRace
Een correspondent

De Antwerprace blijft één van de meest succesvolle wedstrijden in onze contreien. Op zaterdag 8 oktober zullen hopelijk weer heel wat deelnemers meedoen aan de tocht over de bochtige rivier richting Scheldekaaien in Antwerpen. Je kan deelnemen in verschillende categorIeën en de wedstrijd is ook het sluitstuk van het ONZK 2022. 

 

Schrijf in voor de Huysman Antwerp Race 2022
Een correspondent

Al 35 jaar is de Antwerp Race de mooie afsluiter van het seizoen. Schrijf je nu in voor de Huysman Antwerp Race van 2022 op 8 oktober. 

 

Sailing for Think Pink team gaat dit jaar volop voor Antwerp Race
Een correspondent

Think Pink is de nationale borstkankerorganisatie die zich dagelijks inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. Om Think Pink opnieuw in de kijker te varen, kiest het Think Pink Team dit jaar voor de Antwerp Race op zaterdag 8 oktober.  Dankzij Huysman Yacht zullen de dames beschikken over een voldoende groot schip om met 8 straffe zeilsters deze prachtige race vanuit Breskens te varen om een nog grotere som voor Think Pink op te halen.

 

Waarom beginnende wedstrijdzeilers niet durven deelnemen: “de drempel is te hoog”
Kat

De cijfers liegen er niet om. Zeilwedstrijden geraken niet meer aan het nodige aantal deelnemers. De inschrijvingen lopen al ettelijke jaren terug en de coronacrisis heeft hier niet veel goed aan gedaan. Hoe komt dit en wat kunnen we hieraan doen? 

Willy Walscharts
Kat

Willy Walscharts, wedstrijdzeiler en eigenaar van de Asterix (Swan 56), is overleden. Willy stierf aan de gevolgen van een tragisch ongeval.

 

Peter Huysman derde in ARC
Kat

Beslissen om de Atlantische Oceaan te zeilen met de ARC (Atlantic Rally for Cruisers) als deel van een georganiseerde vloot brengt ondersteuning, leervoordelen, amusement en een geweldige kameraadschap met zich mee. Dit ondervonden ook oude bekenden Peter Huysman (hoofdsponsor Huysman Antwerp Race) en zijn crew. Ze vertrokken op zondag 9 januari en finishten na 20 dagen 3 uur en 19 minuten. Ze werden daarmee derde in hun klasse. 

Baraka GP
Ice

De commissie hoger beroep heeft deze week beslist dat Baraka GP moet worden teruggeplaatst in de uitslag van de Huysman Antwerp Race. Hiermee wordt de  diskwalificatie, uitgesproken door het Antwerp Race protestcomité, teruggedraaid. Zodoende wint Baraka GP alsnog de Huysman Antwerp Race in de Maxi klasse. Het protestcomité ging hier in de fout.

Antwerp Race 2021 aftermovies
Ice

Beste deelnemers, bedankt voor jullie opkomst tijdens de 33e Huysman Antwerp Race: één van de moeilijkste voor organisatie en deelnemers. De combinatie weinig wind, tegenwind en ingekorte banen zorgde voor heel wat kopbrekers.

Antwerp Race 2021
Ice

Over de Huysman Antwerp Race valt altijd veel te vertellen en dat is dit jaar niet anders. Laat ons beginnen met het weer...

Antwerp Race finish
Kat

De inschrijvingen voor de Antwerp Race lopen terug, dat is al een paar jaar genoegzaam bekend. Nu pakt de Antwerp Race organisatie uit met een volledig vernieuwde website en een nieuw logo.