Antwerp Race

Antwerp Race

De Antwerp Race is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd met start in Breskens en Terneuzen voor grote en kleine zeiljachten met finish voor de rede van Antwerpen. De Antwerp Race is de grootste zeilwedstrijd van België met het meest aantal deelnemers.

Alle Antwerp Race video's, nieuws, uitslagen en veel foto's vind je hieronder.

Waarom beginnende wedstrijdzeilers niet durven deelnemen: “de drempel is te hoog”
Kat

De cijfers liegen er niet om. Zeilwedstrijden geraken niet meer aan het nodige aantal deelnemers. De inschrijvingen lopen al ettelijke jaren terug en de coronacrisis heeft hier niet veel goed aan gedaan. Hoe komt dit en wat kunnen we hieraan doen? 

Willy Walscharts
Kat

Willy Walscharts, wedstrijdzeiler en eigenaar van de Asterix (Swan 56), is overleden. Willy stierf aan de gevolgen van een tragisch ongeval.

 

Peter Huysman derde in ARC
Kat

Beslissen om de Atlantische Oceaan te zeilen met de ARC (Atlantic Rally for Cruisers) als deel van een georganiseerde vloot brengt ondersteuning, leervoordelen, amusement en een geweldige kameraadschap met zich mee. Dit ondervonden ook oude bekenden Peter Huysman (hoofdsponsor Huysman Antwerp Race) en zijn crew. Ze vertrokken op zondag 9 januari en finishten na 20 dagen 3 uur en 19 minuten. Ze werden daarmee derde in hun klasse. 

Baraka GP
Ice

De commissie hoger beroep heeft deze week beslist dat Baraka GP moet worden teruggeplaatst in de uitslag van de Huysman Antwerp Race. Hiermee wordt de  diskwalificatie, uitgesproken door het Antwerp Race protestcomité, teruggedraaid. Zodoende wint Baraka GP alsnog de Huysman Antwerp Race in de Maxi klasse. Het protestcomité ging hier in de fout.

Antwerp Race 2021 aftermovies
Ice

Beste deelnemers, bedankt voor jullie opkomst tijdens de 33e Huysman Antwerp Race: één van de moeilijkste voor organisatie en deelnemers. De combinatie weinig wind, tegenwind en ingekorte banen zorgde voor heel wat kopbrekers.

Antwerp Race 2021
Ice

Over de Huysman Antwerp Race valt altijd veel te vertellen en dat is dit jaar niet anders. Laat ons beginnen met het weer...

Antwerp Race finish
Kat

De inschrijvingen voor de Antwerp Race lopen terug, dat is al een paar jaar genoegzaam bekend. Nu pakt de Antwerp Race organisatie uit met een volledig vernieuwde website en een nieuw logo. 

Antwerp Race
Kat

De 33ste editie van de Huysman Antwerp Race vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021 en de inschrijvingen zijn vanaf NU geopend. Zorg dat je deze post corona-editie niet mist en schrijf je boot/ jacht/ schip/ vaartuig (met zeil) vlug in. 

Antwerp Race
Ice

De raad van bestuur van de Antwerp Race heeft unaniem beslist om de editie van 2020 niet door te laten gaan. Deze beslissing is gebaseerd op de vele onzekerheden van dit moment.

Antwerp Race video
Ice

Geniet opnieuw van een spectaculaire Antwerp Race. De video afdeling van ClubRacer onder leiding van Kathleen Rutten en Eddy Lekens heeft niet stilgezeten en komt met een terugblik waar we best trots op mogen zijn.