Abu Dhabi Ocean Racing ontmast en keert terug naar Alicante

Abu Dhabi Ocean RacingNa nog geen 7 uur zeilen en 85 zeemijl in de Volvo Ocean Race slaat het noodlot al toe. Abu Dhabi Ocean Racing zeilt aan de wind met een snelheid van 12 knopen. Er staat een 30-35 knopen Noord Oosten wind, het is pikkedonker, en de boot komt met een knal van een 4 meter hoge golf neer, en de mast breekt in 3 stukken. Dit gebeurde op 30 zeemijl ten zuidwesten van Cartagena. De bemanning is ongedeerd, de reddingsdienst is op de hoogte gebracht en staat stand-by.

Ian Walker: "We have no injuries and have retrieved or secured all equipment. Our mast broke into three pieces when landing off a big wave in 30+ knots of wind. We were sailing under a J4 and two reefs. We do not as yet know the cause.”

Wade Morgan is de held van de dag
De Jib 4 en het grootzeil zijn door de crew terug aan boord gekregen. Voordekker Wade Morgen is degene die het water is ingegaan om de top van het grootzeil weg te snijden. Het grootzeil zit vast met een mast-lock en kon niet geopend worden met de mast in het water. Het was zeer gevaarlijk in zulke zee om iemand in het water te hebben.

De bemanning slaagde erin om een gedeelte van de mast aan boord te krijgen. Ze varen nu op motor naar vlakker water. Het onderste gedeelte van de mast is aan boord en vastgesjord aan de bakboord zijde van de boot. In vlakker water zal getracht worden de top van de mast aan boord te krijgen. De bedoeling is dan om naar Alicante te varen en de reservemast te gebruiken om daarna de race te hervatten. Je weet maar nooit wat de vloot in de Doldrums gaat doen of met wat voor problemen de rest van de vloot onderweg kan komen te zitten…

www.volvooceanrace.com

www.clubracer.be/zeilforum/forums/32-Volvo-Ocean-Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: