Red Bull Foiling Generation komt naar Nederland

Red Bull Foiling Generation

De internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation komt in juni dit jaar naar Nederland. Van 25 juni tot en met 30 juni krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten, tijdens de drukbezochte finaleweek van de Volvo Ocean Race in Den Haag, de unieke kans om te leren zeilen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten.

Met deze hydrofoil zeilcompetitie krijgen talenten de kans om zich te profileren en misschien wel ooit door te kunnen stromen naar bijvoorbeeld de America’s Cup of de Volvo Ocean Race. Foiling Generation betekent voor veel jonge zeilers de eerste keer dat ze in zulke geavanceerde boten kunnen varen en racen. Deze catamarans kunnen maar liefst snelheden tot 65 km/u behalen.

Red Bull Foiling Generation geeft vleugels aan jong zeiltalent over de hele wereld. Deze competitie wordt naast Nederland ook georganiseerd in: Oostenrijk, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De winnende teams van ieder land mogen hun land vertegenwoordigen tijdens de World Final in Miami (V.S.) later dit jaar.

Deelname 

In samenwerking met het Watersportverbond worden de meest talentvolle Nederlandse zeilers geselecteerd voor deze prestigieuze competitie. Hierbij wordt met name gekeken naar recent behaalde resultaten van zeilers die geboren zijn tussen 1 januari 1997 en 31 december 2001. Daarnaast worden een aantal zeilers op naam uitgenodigd en kan het Watersportverbond wild cards toewijzen.

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: