Kris Peeters doopt twee nieuwe Sailability zeilboten tijdens Open Zeildag

Kris Peeters

Zondag werden tijdens de jaarlijkse Open zeildag door Vice-eerste Minister Kris Peeters op het Galgenweel twee nieuwe Sailability zeilboten gedoopt. Deze zullen worden ingezet om de zeilsport toegankelijker te maken voor mensen met een beperking en kansarme kinderen in Antwerpen.

De RYCB organiseert jaarlijks een open zeildag aan het begin van het vaarseizoen en stelt zijn faciliteiten ter beschikking om mensen met een beperking te laten zeilen. Vorig jaar werd trouwens voor het eerst de Sailability zeilcup op touw gezet met deelname van enkele buitenlandse ploegen.

Onder het motto “Iedereen moet kunnen zeilen” bedankte Kris Peeters onder een stralende zon alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om de zeilsport bereikbaar te maken voor mensen met een beperking.

“Deze mensen alleen kunnen de wereld niet veranderen maar ze kunnen wel een steen in het water gooien en zo vele rimpels veroorzaken.”

begon Kris Peeters zijn toespraak naar een bekend citaat van moeder Theresa.

Kris Peeters

“Wij ministers en bestuurders kunnen alleen maar bewondering hebben voor zulke initiatieven, ikzelf maak de laatste tijd alleen maar wind.”

zo eindigde de vice eerste minister zijn bevlogen speech met enige zelfrelativering.

Kris Peeters ontvangt model zeilboot

Knap initiatief van de RYCB, Sailability en WWSV een winnende combinatie voor mensen met een beperking en kansarme kinderen in Antwerpen.

Sailability

Sailability

Open zeildag sailability

Foto's: © ClubRacer

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: