ONZK

Het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) is een reeks van zeilwedstrijden die op de Noordzee gezeild worden voor de Belgische en Nederlandse kust onder auspiciën van de Vlaamse zeilfederatie Wind en Watersport Vlaanderen. Hier vind je alle ONZK uitslagen, berichten foto's en video's.

WWSV enquête
Claire Obscuur

Dat de zeilwereld aan het veroudeknarren is, is inmiddels gemeengoed. Ondertussen houden twee vragen wedstrijdorganisaties wakker: Hoe trekken we een jonger publiek aan en hoe krijgen we de verpieterende inschrijvingscijfers voor de zeezeilwedstrijden van het ONZK weer de lucht in? Hoist!

Ostend Sailing Weekend
Een correspondent

In het weekend van 15 en 16 september werd in Oostende  de finale van het ONZK gezeild. Zowel in IRC 1-2 als IRC 3 was de strijd voor de seizoensprijzen nog niet beslecht. Een mooie opkomst bij een Indian Summer weertje voor beide vloten.  De organisatie was in handen van de Royal North Sea Yacht Club.

Ostend Sailing Weekend
WWSV

De laatste regatta van het Belgische Indumar ONZK wedstrijdcircuit voor zeegaande kajuitzeiljachten 2018 wordt georganiseerd door de Royal North Sea Yacht Club van Oostende. Het Oostende Sailing Weekend staat niet enkel open voor wedstrijdboten met IRC meetbrief maar ook voor meer recreatieve zeiljachten met een CR meetbrief.

Breskens Sailings Weekend
Een correspondent

Met een pak extra raceklassen was het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 groter dan ooit, tot blijdschap van het organiserend comité én alle deelnemende zeilers.

Breskens Sailing Weekend 2018
Een correspondent

Gebroken masten, gescheurde zeilen en topprestaties – de voorlaatste zeildag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 had het allemaal. Door enkele puike zeilprestaties lijken veel klassementen in de plooi te zijn gevallen.

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Op de vrijdag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 voer de gehele vloot voor het eerst uit. Een stevige wind en ruwe zee begeleidden de IRC-, ORC-, Two Handed-, J/111-boten en de One Tonners tijdens hun wedstrijden en dat leverde het nodige spektakel op.

Lightvessel Race
Ice

Dit weekend is de Royal Belgian Sailing Club gastheer voor het OBK IRC met de Lightvessel Race. Deze wordt gezeild vanuit Zeebrugge. Er worden een mix van wedstrijden voor de kust van Knokke-Heist tot aan de Scheldemonding georganiseerd. De wedstrijd is tegelijk ook het derde evenement van het Open Noordzeekampioenschap.

Zeilen in Oostende
Kat

Oostende - Ramsgate en terug, is een voor iedereen toegankelijke kanaaloversteek in wedstrijdverband en is de tweede wedstrijd van het ONZK. Ze gaat door vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei. Maak je boot en je bemanning klaar voor veel sfeer, fun en beleving!

Nieuwpoort Sailing Weekend
Ice

Afgelopen zondag werd in Nieuwpoort de Challenge Van De Velde gezeild. Het is de eerste zeilwedstrijd van het Nieuwpoort Sailing Weekend en de opener van het ONZK zeilseizoen 2018. Er verschenen zestien IRC boten en drie CR boten aan de start.

FOD Mobiliteit en Vervoer
Ice

Zoals we eerder berichtten stuurde de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer op 20/03/2018 een mededeling rond naar de organisatoren van wedstrijden, groeps- en ontspanningsactiviteiten op zee met daarin een aantal maatregelen die de veiligheid tijdens deze activiteiten op zee moeten verhogen. Na overleg met de pleziervaartsector stuurt FOD Mobiliteit en vervoer bij.