Team Brunel: dit zijn de negen zeilers voor de eerste etappe

Team Brunel

Team Brunel heeft het team voor de eerste leg van de Volvo Ocean Race van Alicante naar Lissabon bekendgemaakt. Team Brunel zal bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cicchetti, Andrew Cape, Peter Burling, Annie Lush en Abby Ehler.

Schipper Bekking is blij met zijn crew en kijkt uit naar de start van de race op zondag 22 oktober.

Bekking: Team Brunel is er klaar voor

Bekking: Ik ben klaar, het team is klaar, laat de race maar beginnen. We zijn het laatst aangekondigde team maar ik ben blij met mijn team. Dit zijn de zeilers die ik denk dat we nodig hebben in deze race. Als je me twaalf weken geleden had verteld dat dit onze selectie zou zijn dan had ik daar ook direct voor getekend. Ik heb het volste vertrouwen in iedereen.”

Team BrunelTeam Brunel

Reservelijst

Naast de negen aankondigde zeilers beschikt Team Brunel over een selectie van reserve zeilers. Juanpa Marcos is reeds aangekondigd maar Bekking heeft de beschikking over nog een aantal andere zeilers. De veteraan die aan zijn achtste deelname begint weet als geen ander dat doorwisselen noodzakelijk zal gaan zijn in deze wedstrijd.

Bekking: “De race is een uitputtingsslag, zowel fysiek als mentaal. Het is goed om af en toe wat kleine veranderingen in de crew door te voeren. Op deze manier weten we zeker dat we met een frisse blik naar de materie blijven kijken. Het hele team weet dat. De zeilers die we daarvoor op het oog hebben weten dat en die zullen we aankondigen op het moment dat het zover is. Een voetbalteam stelt ook niet het gehele jaar door dezelfde 11 basisspelers op.”

Foto's: Rob Smalley / Magenta Films / Team Brunel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: