40 mijl van BRU viert tiende verjaardag

40 mijl van BRU

De 40 mijl van Bru staat bekend als één van de feestelijkste doublehanded zeilwedstrijden van Nederland, maar dit jaar wordt het een nog groter festijn op de Jachthaven van Bruinisse. De sportieve doublehanded zeilwedstrijd op de Grevelingen viert op zaterdag 10 juni 2017 haar tiende verjaardag. 

Hoe dat dit jaar in zijn werk gaat? Allereerst is er plaats voor twintig schepen meer in de gemeten, ongemeten en eenheidsklassen. Onder het mom, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat zorgt voor een mooi veld van maximaal 200 schepen op de Grevelingen.

Het ontvangst en de aanmelding gaat op vrijdagavond gepaard met het succesvolle pop-up café. Het waar is daarom nog top secret.

Na het palaver op de zaterdagochtend beginnen de zeilers aan de 40 mijlen vanaf de startlijn voor de Jachthaven van Bruinisse. De wedstrijdcommissie laat de uitdagende Grevelingen op geen enkele manier onbenut en zorgt voor uitdagende banen. Bij terugkomst in de haven is het tijd voor de feestelijkheden.

De deelnemers aan de doublehanded worden traditiegetrouw in de watten gelegd met drank en spijs. Denk: de koffie met bolus bij het palaver, een lunch voor aan boord, de versnapering bij terugkomst in de haven, het buffet, vertier op de feestavond én een donatie namens de deelnemers aan de KNRM die al jarenlang de wedstrijd ondersteunt.

Bij genoeg aanmeldingen worden de klassen J-80, First 31.7, kajuit trimarans en catamarans toegevoegd, maak je buurman in de jachthaven dus extra enthousiast voor een inschrijving. 

Tot slot dankt de organisatie haar deelnemers, trouwe sponsors en de leden voor het vertrouwen en de afgelopen negen sportieve en uitdagende edities. Zonder hen, benadrukt het bestuur, was dit niet mogelijk geweest.

Doe jij op 10 juni 2017 mee aan de jubileumeditie van de 40 mijl van Bru? Zorg dat je er ook bij bent en schrijf je in via www.40mijlvanbru.nl. De inschrijving sluit op zaterdag 3 juni aanstaande.

Foto: Dick van der Veer

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: