Bente Yachts maakt doorstart

Bente Yachts

Bente Yachts, de jachtbouwer uit Bremerhaven, die begin dit jaar het faillissement had aangevraagd, kan waarschijnlijk een doorstart marken. De Hamburgse curator Dr. Hendrik Heerma heeft de Bente Yachts Group de laatste drie maanden volledig gerund en wordt waarschijnlijk vrijdag a.s. verkocht aan Ultramarin Meichle + Mohr, Kressbronn / Bodensee.

Ultramarin, de Meichle + Mohr Marina behoort tot de bedrijvengroep Meichle + Mohr. en heeft de rechten van de jonge botenbouwer gekocht om de huidige modellen reeks voort te zetten. 

De zeilboten die reeds in aanbouw zijn bij scheepswerf Yacht Service Polen, gevestigd in Szczecin, zijn klaar om te worden geleverd.

Klanten die een BENTE 24 hadden besteld en de aankoop niet hebben ontbonden ontvangen hun zeilboten deze zomer. Bestelde BENTE 39 zeilboten zullen naar verwachting pas in de zomer van 2021 klaar zijn. 

De BENTE 24 blijft de focus van het bedrijf, samen met de BENTE39. In de toekomst zal de reeks worden uitgebreid met de BENTE 28. 

Over de schadeclaims van de BENTE 39 eigenaars hebben we momenteel nog geen nieuws.

Stay tuned.

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: