North Sea Regatta 2021 afgelast

North Sea Regatta 2021

Nog meer slecht nieuws voor de zeilers: ook de North Sea Regatta kan dit jaar weer niet plaats vinden wegens de Covid-19 noodwet. De reeds ingeschreven deelnemers werden vrijdagavond per e-mail op de hoogte gebracht.

Na de persconferentie die de Nederlandse regering afgelopen dinsdag organiseerde en diverse contactmomenten met overheidsinstellingen heeft de wedstrijdorganisatie besloten om de North Sea Regatta ook dit jaar weer te moeten afgelasten. Dit omdat de kans te klein is dat er met Hemelvaart en Pinksteren al voldoende versoepelingen zouden zijn om wedstrijden te mogen organiseren. De huidige noodwet in Nederland verbiedt dit namelijk.

Eerder deze maand berichtte we nog dat de Vuurschepen Race en North Sea Race, onderdeel van de offshore wedstrijden, een alternatieve zeilrace had voorgesteld: de NSR C-19 Windmill Race.

Het afgelasten van de North Sea Regatta betreft nu zowel de inshore als de offshore zeilwedstrijden.

De deelnemers die reeds het inschrijfgeld hebben voldaan krijgen deze maand nog hun geld terugbetaald.

Foto archief NSR: Sander van der Borch

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: